Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τάσος , Ματθαίος , Μιχάλης οι 3 πρώτοι μηχανοδηγοί χωρίς το ευθύνης στην σύνταξη τους

Είναι οι  3 πρώτοι μηχανοδηγοί - απο την Βόρεια Ελλάδα όλοι - που συνταξιοδοτούνται στις 31 Μάη μετά απο δεκαετίες σκληρής εργασίας  , ΧΩΡΙΣ να υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές τους το επίδομα ευθύνης ΠΑΡΑ
την δέσμευση που είχαν δώσει Πρόεδρος κ Γραμματέας στις
πρόσφατες συνελεύσεις του κλάδου για το θέμα.

Και επειδή για κάποιους η λέξη ΣΥΓΝΩΜΗ είναι μεγάλη και προϋποθέτει μεγάλο σθένος , ας κάνουν τον κόπο να την ζητήσουν άμεσα απο τους συναδέλφους  , όσοι δηλαδή ευθύνονται για την ανικανότητα της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ (ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ) για την διεκδίκηση των αυτονόητων για τον κλάδο.

Το στέκι της έλξης ,το blog των μηχανοδηγών , το είχε γράψει .

Θα καταγράφουμε κάθε μηχανοδηγό που φεύγει στην σύνταξη χωρίς το επίδομα ευθύνης , για να θυμίζουμε σε αυτούς που έχουν τις τύχες του Σωματείου μας , την υποχρέωση τους  ,τις δεσμεύσεις που ξέχασαν και την ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη τους για αυτήν την εξέλιξη .

Γιατί βλέποντας τον ένα απο τους τρεις συναδέλφους στην Θεσσαλονίκη , να μας λέει ότι περίμενε -παρότι συμπληρωμένος απο τα μέσα Φλεβάρη - 3,5 μήνες για να συνταξιοδοτηθεί επειδή τον διαβεβαίωναν για την Συλλογική Σύμβαση που ερχόταν, αισθανθήκαμε οργή. 

Οργή για την κοροϊδία.

Οργή για το θράσος όσων ακόμα και σήμερα , δεν έχουν ζητήσει ένα συγνώμη για την ισοπέδωση μας κ παρουσιάζουν το άσπρο - μαύρο , ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους.

Οργή για όσους ακόμα τολμούν να μιλούν για προσθετικές λογικές στην πρόσφατη ΣΣΕ.

Τους θυμίζουμε σήμερα και την μεγαλύτερη μετά το ευθύνης , αποτυχία τους.

Όταν ρωτήσαμε τον Πρόεδρο και Γραμματέα της ΠΕΠΕ , αν το  Γενικό Λογιστήριο ο "μπαμπούλας" που επικαλούνται για όλες αυτές τις εξελίξεις  , ψάχνει κ το 5μηνο (Ιανουάριος - Μάιος 2013 ) που το επικίνδυνο καταβλήθηκε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ στους οδηγούς λεωφορείων , μας απάντησαν αρνητικά .

Και όταν τους ρωτήσαμε γιατί αυτό τότε δεν μπήκε στην Συλλογική Σύμβαση - όπως και εκεί- , κ για τους μηχανοδηγούς , προκειμένου να γλυτώσουμε τουλάχιστο τις αναδρομικές κρατήσεις απο το ενιαίο μισθολόγιο, μας κοίταξαν σαν να τους απευθύνονται εξωγήινοι.

Γιατί ξέρουν και ξέρουμε ότι  δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Κλείνοντας , ευχόμαστε στους συναδέλφους μας μηχανοδηγούς απο το ΜΘ , Τάσο Κυνηγόπουλο , Ματθαίο Ζολώτα κ Μιχάλη Στανιτσόπουλο , ότι καλύτερο για την συνέχεια της ζωής τους.

Και το ξαναλέμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τους μηχανοδηγούς που συνταξιοδοτούνται χωρίς το ευθύνης , για να θυμίζουμε .

Και να πιέζουμε την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ για δράσεις και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

Το στέκι της Έλξης








2 σχόλια:

  1. Εύγε παιδιά. Καλή συνταξιοδότηση και υγεία εύχομαι στους συναδέλφους. Όπως κατονομάζετε τους συναδέλφους κατονομάστε και τους χαμογελαστούς συνδικαλιστές που συνυπογράψανε την ΣΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί οι συνάδελφοι να φεύγουν πικραμένοι, αλλά φεύγουν όρθιοι... Στα τριάντα και πλέον χρόνια στην εργασία τους, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή..άψογοι και ΚΥΡΙΟΙ σαν συνάδερφοι και σαν επαγγελματίες. Σας εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή σας....ΦΙΛΟΙ μου, ΤΑΣΟ, ΜΑΝΘΟ, ΜΙΧΑΛΗ, να είστε πάντα καλά... Γκαντιτζικίδης Πασχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή