Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σπάσανε τα τηλέφωνα με την μισθοδοσία σήμερα...

Όπως είχαμε γράψει μειωμένη ήταν σήμερα η πληρωμή σε πολλούς συνάδελφους (αντίστοιχα ποσά θα λάβουν και στις 13 Σεπτεμβρίου) , ενώ η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.
Επειδή ακούγονται και πάλι φήμες απο παντού , ούτε
μας χρωστάει η Εταιρεία χρήματα (εκτός απο τα αναδρομικά των χιλιομέτρων που θα προκύψουν απο τον νέο τρόπο υπολογισμού για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο)και φυσικά δεν υπάρχουν  οφειλόμενα που θα πληρωθούν στις 13 Σεπτέμβρη.

Το θέμα έχει προκύψει μετά την ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ  στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και την αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμής.
Προκειμένου στις 27 Ιουλίου και 13 Αυγούστου να μην υπάρχουν πολύ μικρές πληρωμές , αποφασίστηκε να καταβληθούν έναντι των δευτερευουσών του Ιουλίου , τα 2/3 απο τις δευτερεύουσες του Ιουνίου.
Το ποσό που καταβλήθηκε όμως ήταν καθαρό (σαν έκτακτη προκαταβολή) και κρατήθηκε σήμερα.
 Αποτέλεσμα είναι  τώρα που έγινε η εκκαθάριση του Ιουλίου να παρουσιαστούν σε μερικές περιπτώσεις μεγάλες αποκλίσεις ( σε όσους είχαν άδεια τον Ιούλιο και δεν πραγματοποίησαν δευτερεύουσες) .
Οι υπόλοιπες διαφορές κυμαίνονται μέχρι 120 Ε σε κάθε πληρωμή (αφού τα καθαρά ποσά που καταβλήθηκαν καλύπτουν το σύνολο των δευτερευουσών) , σε σχέση με όσα πληρωθήκαμε τις 2 προηγούμενες φορές.
Σημειώνουμε ότι σήμερα πληρώθηκαν ΚΑΙ οφειλόμενα ρεπό του 2013.
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει η μισθοδοσία και σίγουρα  θα πληρωθούν και  τα χιλιόμετρα με τον νέο τρόπο υπολογισμού(Αύγουστος), ενώ υποχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να πληρώσει και τα αναδρομικά των Ιουνίου - Ιουλίου.

Ξαναλέμε το ότι , στις 13 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν ακριβώς τα ίδια χρήματα που πληρώθηκαν σήμερα.


2 σχόλια:

  1. ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟ 3 ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 28 ΕΥΡΩ!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηχ/γος με 60 ωρες νύχτα το λιγοτερο, 20 ωρες το λιγότερο υπερωρια , τρία ρεπο πληρωμή και με το ζόρι πήρε τρια ρεπο και το χιλιαρικο δεν το πηρε Ιούνιο και Ιούλιο. Μέσα στην αίθουσα μηχ/γων στο ΜΑΙ ο πρόεδρος ειχε πει καλα είναι δε βλέπετε τι γίνεται εξω. ΜΔΧΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή