Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνεχίζονται οι εκβιασμοί με τις επικουρίες - Παιχνιδάκια με νέες διανυκτερεύσεις στο ΜΑΙ

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι , συνεχίζεται  το παιχνίδι των απειλών (στο οποίο συμμετέχουν και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης) ,με την Υπηρεσία  να θέλει να στείλει επίκουρους βοηθούς μηχανοδηγού που έχουν καταθέσει αναφορές για το αντίθετο.Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι η όλη διαδικασία είναι παράνομη και μάλλον θα χρειαστεί να το καταλάβουν σύντομα και όσοι  παίζουν με τις ζωές εργαζομένων αφού τα πάντα γίνονται με "προφορικές¨εντολές.
Kατά την άποψη μας , η όλη μεθόδευση εντάσσεται σε ένα
ευρύτερο σχεδιασμό που σαν στόχο έχει ΚΑΙ την αύξηση των διανυκτερεύσεων στο ΜΑΙ , αφού ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ πιστές στην εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών και  ενόψει των εμπορικών (τεύτλα) θα προτείνουν αυτόν τον τρόπο για να δώσουν λύση στην Υπηρεσία.

Αν πάντως ισχύουν τα όσα ακούγονται ότι δλδ μηχανοδηγοί απο ΜΑΙ και Λειανοκλάδι αλλά και Πελοπόννησο  θα μεταβούν ως επίκουροι στην Βόρεια Ελλάδα, μπορούμε πλέον να αρχίσουμε να μιλάμε για την άτυπη κατάργηση των εδρών που τόσο ήθελε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ θα πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες του Σωματείου μας και με την επικάλυψη της εθελοντικότητας στις επικουρίες.

Όποιος νομίζει ότι κάνουμε αντιπολίτευση στο Σωματείο, ας ξανακούσει ηχητικό απο την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ  και τα όσα λέει ο Πρόεδρος για το θέμα εκφράζοντας την θέση της ΔΑΚΕ.

Ο εκβιασμός απο τον Πρόεδρο ξεκάθαρος , ή θα έχουμε επικουρίες (με το κερασάκι της εθελοντικότητας) ή θα οδηγηθούμε στην σκληρή επαναχάραξη των κυκλωμάτων.(το ΜΘ θα πηγαίνει μέχρι το Πλατύ και το ΜΑΙ θα ανεβοκατεβαίνει διανυκτερεύσεις).
Φυσικά ό Βασίλης Τουρλής (η τοποθέτηση του στο 19.00-21.30 λεπτό του ηχητικού) και η ΔΑΚΕ αφήνουν  να αιωρείται  και η απειλή ότι  η Εταιρεία μπορεί να μεταθέσει και συναδέλφους.

Γιατί όταν συνδιοικείς και υπηρετείς τα μνημόνια και την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να τα ρίχνεις όλα στο τραπέζι για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των αφεντικών, τρομοκρατώντας τους εργαζομένους.

Αυτά ας τα ΑΚΟΥΣΟΥΝ όσοι εμπιστεύονται την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ (η οποία ως συνήθως κρύβεται με τον Νώντα Θεοδωρόπουλο  απλά να λέει ότι οι βοηθοί δεν είναι ακόμα μέλη του Σωματείου ,προφανώς  για να μην πάρει θέση).

Με αποδείξεις και ντοκουμέντα > 


(Σύντομα έρχεται και 2ο ηχητικό).

1 σχόλιο:

  1. Πειτε μας ο Γιάννης ειχε δακρύσει κιόλας; Από κυριακάτικο ένθετο ήταν οι σημιωσεις που διαβαζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή