Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΟΣ βιάζεται (ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ) να ξεκινήσει τις συζητήσεις για ΣΣΕ

Συνεχίζονται τα μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των σιδηροδρομικών.....
Έντονη διαφωνία υπήρξε  σήμερα στην συνεδρίαση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μετά την ανεξήγητη επιμονή της ΠΑΣΚ - Σιδηροδρομικών να ξεκινήσει άμεσα με τις Διοικήσεις τις συζητήσεις για την υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τι και αν όλα τα επιχειρήματα που έθεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις (όχι με τον ίδιο ζήλο είναι η
αλήθεια) πείθουν για το ανεξήγητο των ενεργειών αυτών, η ΠΑΣΚ (ιδιαίτερα)επέμενε να ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες.

Μάλιστα η πρόταση που έριξε η παράταξη της ΠΑΣΚ ήταν να συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικήσεων στις 10 Φλεβάρη(!!!) για το θέμα και την επόμενη να συνεδριάσει η Διοίκηση της ΠΟΣ για να παρθούν αποφάσεις και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.
Στο θέμα υπήρξε αντίδραση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που τόνισε πώς ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί επιθυμούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΑΛΛΑ πως θα μπορούσε να γίνει η καλύτερη διαπραγμάτευση  όταν ΑΚΟΜΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της επιστροφής της μείωσης του επιπλέον του  25% της υπερβάλουσας μισθολογικής μείωσης .(είμαστε στο περίμενε).
Επίσης τονίστηκε απο τον εκπρόσωπο του Δικτύου , ότι η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε , αναμένοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης τόσο για τα δημοσιονομικά όσο και για τα εργασιακά. Δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει το Συμβούλιο Διοικήσεων για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χωρίς να γνωρίζει το Νομοθετικό πλαίσιο που θα υπάρχει για την υπογραφή ΣΣΕ(κ ιδιαίτερα αν αυτό αλλάξει προς το καλύτερο).
Φυσικά ερωτηματικά τέθηκαν και για το με ποιες Διοικήσεις θα συζητήσει η ΠΟΣ αφού ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για το μέλλον τους.

Και η ΔΑΚΕ εξέφρασε τις επιφυλάξεις τις , με μέλος του Προεδρείου να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΠΟΣ ακόμα δεν έχει δικηγόρο!
Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ στο Προεδρείο ήταν κάθετοι στις απόψεις τους. Το μόνο που δέχτηκαν ήταν να μεταφερθεί το Συμβούλιο Διοικήσεων στις 18 Φλεβάρη.
Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε  κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ , όταν του τέθηκε το θέμα της επιστροφής της μείωσης του 25% και της εκρεμμότητας που υπάρχει για να γίνουν άμεσες ενέργειες απάντησε ότι οι Διοικήσεις θα δήλωναν αναρμόδιες(ότι δλδ θα ανέμεναν εντολές απο την νέα πολιτική ηγεσία).Την ίδια ώρα που ο ίδιος συνδικαλιστής επιθυμούσε να ανοίξει διάλογο μαζί τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας !

Και αυτά φυσικά ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ΟΥΤΕ  για το μέλλον των εταιρειών (ακούγεται έντονα ότι πάμε για ενοποιήσεις).
Εμείς πραγματικά θα απορούσαμε , αν δεν γνωρίζαμε τα γνωστά συνδικαλιστικά παιχνιδάκια. 

Αυτό που καυτηριάζουμε είναι ακριβώς αυτές οι πρακτικές.
Καλά θα κάνουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την σημερινή κατάντια , -αφού στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τις μνημονιακές πολιτικές -να σταματήσουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική σε αυτές τις ενέργειες που όμοιες τους δεν συναντά κανείς σε άλλους χώρους.
Είναι άλλο πράγμα η προετοιμασία και άλλο η επιμονή για ενέργειες άστοχες που μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδο ή σε μια ΣΣΕ που δεν θα ικανοποιεί πλήρως τα αιτήματα των σιδηροδρομικών.
H υπογραφείσα ΣΣΕ λήγει τον Μάη του 2015 και με την μετενέργεια (στο σημερινό της καθεστώς) μετά το καλοκαίρι.
Αντί λοιπόν να βιάζονται οι της ΠΑΣΚ για την επόμενη ΣΣΕ ,ας κάνουν τον κόπο να ζητήσουν μια συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση της προηγούμενης !
Γιατί κανείς δεν ξεχνά ότι με ευθύνη των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ , οι μηχανοδηγοί ακόμα περιμένουν το επίδομα ευθύνης.
Εκτός αν θέλουν να πάνε το θέμα στην επόμενη ΣΣΕ για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους!

Και ας αφήσουν στην άκρη τα συνδικαλιστικά παιχνιδάκια ενόψει εκλογών σε Σωματεία.
Προέχει το συμφέρον των εργαζομένων και του σιδηροδρόμου.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


1 σχόλιο: