Η κολπική μαρμαρυγή συμβαίνει όταν οι ηλεκτρικοί παλμοί που ελέγχουν τον κανονικό ρυθμό της καρδιάς εξέρχονται από τον φυσικό τους συγχρονισμό.
Η καρδιά μπορεί στη συνέχεια να χτυπάει πολύ γρήγορα ή να χτυπάει με ακανόνιστο τρόπο. Οι πάσχοντες μπορεί να αισθανθούν ταχυπαλμία, δύσπνοια και ζάλη. Ωστόσο, ορισμένοι πάσχοντες αγνοούν εντελώς το πρόβλημα. Είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού επεισοδίουΈρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης ακανόνιστων καρδιακών παλμών (κολπική μαρμαρυγή) είναι σημαντικά υψηλότερος μεταξύ των ατόμων που εργάζονται πάνω από 55 ώρες την εβδομάδα.
Ο κίνδυνος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνεται σε όσους εργάζονται για πολλές ώρες. Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με επικεφαλής την καθηγήτρια Mika Kivimaki, διεξήγαγε μια μελέτη για να αξιολογήσει εάν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της κολπικής μαρμαρυγής και των ωρών εργασίας/εβδομάδα. Αναλύθηκαν στοιχεία από περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
Οι άνθρωποι που εργάζονταν 35-40 ώρες/εβδομάδα χρησιμοποιήθηκαν ως “ομάδα ελέγχου” για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις της έρευνας. Συνολικά 4.484 άτομα εργάζονταν 55 ώρες ή περισσότερο κάθε εβδομάδα. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε κολπική μαρμαρυγή στην αρχή της μελέτης.
Μετά από 10 χρόνια παρατήρησης, υπήρξαν 1.061 περιπτώσεις κολπικής μαρμαρυγής, που έδειξαν ότι 12 στους 1000 συμμετέχοντες είχαν αναπτύξει την εν λόγω πάθηση. Ο αριθμός ήταν δραματικά υψηλότερος μεταξύ εκείνων των συμμετεχόντων που εργάζονταν τουλάχιστον 55 ώρες την εβδομάδα, με την κολπική μαρμαρυγή να επηρεάζει 18 στους 1.000 εξ αυτών.
Οι άνθρωποι που εργάζονταν 55 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα είχαν συνεπώς περίπου 40% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης κολπικής μαρμαρυγής σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονταν 35-40 ώρες την εβδομάδα. Αυτός ο αυξημένος κίνδυνος παρατηρήθηκε ακόμη και αφότου οι ερευνητές έλαβαν υπόψη στα αποτελέσματα άλλους παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, όπως η ηλικία, το φύλο, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η παχυσαρκία, η σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα και η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Μάλιστα, το 90% των περιπτώσεων κολπικής μαρμαρυγής εμφανίστηκε σε άτομα που δεν είχαν καμία προϋπάρχουσα ή ταυτόχρονη καρδιαγγειακή νόσο.
Η καθηγήτρια Kivimaki σχολίασε: “Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι πολλές ώρες εργασίας την εβδομάδα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, τον συνηθέστερο τύπο καρδιακής αρρυθμίας. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους μηχανισμούς που εξηγούν κάτι που έχουμε ήδη παρατηρήσει στο παρελθόν, δηλαδή τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μεταξύ εκείνων που εργάζονται για πολλές ώρες. Η κολπική μαρμαρυγή είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην εκδήλωση του εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά και σε άλλα αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και η άνοια, η οποία σχετίζεται με το εγκεφαλικό επεισόδιο”.
Παρόλο που τα εργασιακά πρότυπα δεν αναθεωρήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρακολούθησης, αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι οι πολλές ώρες εργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης κολπικής μαρμαρυγής.
Τα άτομα που βρίσκονται σε αυτήν την ομάδα δυνητικά υψηλού κινδύνου πρέπει να ελέγχουν τακτικά έλεγχο τον καρδιακό παλμό τους και να συμβουλευτούν το γιατρό τους εάν ανησυχούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο αυξημένος κίνδυνος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου με κολπική μαρμαρυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπείες αραίωσης αίματος.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal
Η εταιρεία οφείλει να κάνει προσλήψεις στην έλξη και την κίνηση και να σταματήσει να ροκανίζει τον χρόνο εις βάρος του προσωπικού που εργάζεται επάνω στα τρένα, γιατί θα βρεθεί με ακίνητα τα τρένα (ανεκτέλεστα δρομολόγια) στα χέρια και απλήρωτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει μόνο το ΣΕΠΕ, αλλά υπάρχει ο γιατρός, το νοσοκομείο, ο εισαγγελέας και πάει λέγοντας το πράγμα..όρεξη να ‘χει κάποιος να ψαχτεί..
Που ακούστηκε ότι λόγω υπηρεσιακών αναγκών, ο κάθε μηχανοδηγός δικαιούται επτά (7) ημέρες άδεια συν τέσσερα (4) κολλητά ρεπό να ξεκουραστεί..όταν εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να δουλεύει εξαντλώντας το ωράριο εργασίας..οδηγώντας το τρένο, με μετρημένα τα ρεπό του μήνα στα δάχτυλα του ενός χεριού, ένα ολόκληρο καλοκαίρι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σ’ ένα δίκτυο που μπάζει τον θάνατο απ' όλες τις πλευρές του.
Δεν είδα έναν εκπρόσωπο της εταιρείας που θέλει ν’ αποφασίζει για το τι δικαιούται και τι δεν δικαιούται το προσωπικό έλξης και κίνησης, να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία να κατεβεί απ’ το γραφείο του στα τρένα, προκειμένου να δει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους τις επικρατούσες συνθήκες εργασίας, τον τρόπο κυκλοφορίας των τρένων στην πράξη, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν σε συνεργασία όλοι αυτοί, ώστε η εταιρεία να έχει καλή φήμη μαζί με τις επιθυμητές εισπράξεις.
Επειδή σε λίγο καιρό θα ψάχνετε με το λυχνάρι να βρείτε αιμοδότες μηχανοδηγούς τύπου μπαμπάκια..που μπαμπάκιασαν να εύχονται μέσω ερτζιανών "μπαμπάκια να ναι ο δρόμος σου" σας καλώ να έλθετε σε επίγνωση της πραγματικότητας να πρυτανεύσει η λογική ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί αυτή τη φορά δεν προβλέπεται να θερίσετε θύελλες..αλλά τυφώνες.
Αυτός που έχει αυτιά ας ακούει, επειδή σε αυτό το blog δεν συνηθίζεται γράφεται κάτι γι’ αστείο.
Κι επειδή μου είναι αδύνατο να ξεχνάω των πνευματικό μου..ενώ εσείς οι θρησκευόμενοι δείχνεται να ξεχνάτε τους δικούς σας..μιας και βρίσκεστε να κάνετε τ’ αντίθετα απ’ όσα σας έμαθαν στο κατηχητικό.
Σας το χαρίζω με την αγάπη μου, πάντα αισιοδοξώντας για το λιγότερα χειρότερο.
https://www.youtube.com/watch?v=_59kPfMPvqk&list=RD_59kPfMPvqk