Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η ΠΟΣ ζητά απο τις Διοικήσεις την πληρωμή του 25%

Μετά την νικηφόρα αγωγή του Σωματείου μας στο εφετείο για την διπλή παρακράτηση του 25% το 2013,η ΠΟΣ με σημερινή της επιστολή στις Διοικήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ΕΕΣΣΤΥ και ΟΣΕ ζητά την άμεση καταβολή των μειώσεων στους σιδηροδρομικούς.
Διαβάζουμε : 

Κύριοι,

Με το ν.4024/2011 εφαρμόστηκε η προσαρμογή των αμοιβών των υπαλλήλων στο σιδηρόδρομο και με τον ν.4093/2012 εφαρμόστηκε η υπαγωγή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο.
Παρά το ότι ο νομοθέτης προέβλεπε ότι το άθροισμα και των δύο νόμων δεν δύναται να επιφέρει μειώσεις πέραν του 25% εν τούτοις, στην εφαρμογή τους επέφερε μειώσεις μισθών πέραν του 25% αγγίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και το 50%. Αυτό βέβαια, εφαρμόστηκε και στους εργαζόμενους των φορέων του Δημοσίου όλης της χώρας. 
Δια μέσου της δικαστικής οδού με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν και δικαιώνονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου την οποία σας έχουμε αποστείλει.
Με το αριθ.πρωτ. 208954/26-3-2015 έγγραφό του ο ΟΣΕ ύστερα από απόφαση της 17ης γενικής συνεδριάσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 24ης Σεπτεμβρίου 2014 και τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας θεωρεί ότι η προαναφερθείσα Δικαστική Απόφαση έχει εφαρμογή και στον ΟΣΕ. Ζητεί τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού κ.Σπίρτζη, ώστε το Δ.Σ. του ΟΣΕ να προχωρήσει στη λήψη απόφασης πράττοντας το αυτονόητο (επισυνάπτουμε το ανωτέρω έγγραφο).
Κατά τη συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη τέθηκε το ζήτημα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εάν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, αυτή θα είναι άμεσα εκτελεστή στην καθολικότητά της δηλαδή για όλους τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο. Απόρροια αυτού ήταν όλοι οι εργαζόμενοι που τους αφορούσε να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό προκειμένου να δικαιωθούν για το αυτονόητο.
Σήμερα, πέραν της αμετάκλητης απόφαση του Αρείου Πάγου υφίσταται και η πρώτη (εκκρεμούν εκδικάσεις) τελεσίδικη απόφαση για Σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, δικαιώνοντάς τους, την οποία σας επισυνάπτουμε.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε άμεσα την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας καθώς έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη για να αποφευχθούν χρονοβόρες διαδικασίες (Δικαστήρια), απώλεια χρηματικών αποζημιώσεων των εταιρειών και απώλεια χρηματικών αμοιβών από τα παρακρατηθέντα χρήματα των εργαζομένων. 
Καλούμε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να μεριμνήσουν για την άμεση εισαγωγή του θέματος στα Δ.Σ. των εταιρειών.-

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου