Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εξώδικο ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την στελέχωση των αμαξοστοιχιών

Το εξώδικο κοινοποιείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην πολιτική ηγεσία και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Διαβάζουμε
Με περισσή αγανάκτηση και αυξανόμενη ανησυχία λάβαμε γνώση του κυκλώματος εργασίας προσωπικού επί αμαξοστοιχιών που τοιχοκολλήθηκε στο Μηχανοστάσιο του Ρέντη και αφορά στις αμαξοστοιχίες που θα κινηθούν
στην γραμμή Κιάτο - Αθήνα - Αεροδρόμιο από την 30-07-2017 και εντεύθεν.
Με τον εν λόγω κύκλωμα καταργείται εξ ολοκλήρου η ύπαρξη προσωπικού Ελέγχου και Κίνησης επί των αμαξοστοιχιών στο Τμήμα Αθήνα - Αεροδρόμιο και συνεπώς τα τρένα θα κινούνται στο εν λόγω τμήμα χωρίς κανένα υπεύθυνο για την ασφάλεια του προσωπικού και του επιβατικού κοινού, δηλαδή "στον αυτόματο" και "με προσευχές" να μην συμβεί κάτι εκτός προγράμματος, το οποίο θα αδυνατεί - εκ των πραγμάτων - να χειριστεί μόνος ο μηχανοδηγός. Το ζήτημα περιπλέκεται έτι περαιτέρω, καθόσον στο συγκεκριμένο τμήμα υφίσταται πλέον η σήραγγα των Αγ. Αναργύρων, κατά την διέλευση της οποίας είναι απαραίτητη σύμφωνα με τα σχετικά, εν ισχύ εγχειρίδια η παρουσία όχι μόνον ενός, αλλά δύο ατόμων του Προσωπικού Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιών, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη της αντιμετώπισης του κινδύνου ατυχήματος εντός των σηράγγων, αλλά και στην ομαλή απομάκρυνση των επιβατών σε περίπτωση τυχόν επέλευσής του. 
Επειδή με την απόφασή σας αυτή θέτετε σε σοβαρότατο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του επιβατικού κοινού.
Επειδή αρνούμεθα να συμμετάσχουμε και να επωμισθούμε έστω και το παραμικρό μέρος της εν λόγω ευθύνης.
Επειδή αρνούμεθα να διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την ασφάλεια της κυκλοφορίας.
Επειδή οι συνθήκες της εργασίας μας δεν παρέχουν πλέον καμία ασφάλεια. 
Επειδή όλα τα ανωτέρω πρέπει να τεθούν σε γνώση του αρμοδίου Εισαγγελέα, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά σας, 
Σας δηλώνουμε, ότι θα μας βρείτε αντιμέτωπους στην προσπάθειά σας να υλοποιήσετε το ανωτέρω απαράδεκτο κύκλωμα εργασίας και 
Σας καλούμε, όπως το αποσύρετε άμεσα και στελεχώσετε και το συγκεκριμένο τμήμα με το απαραίτητο και προβλεπόμενο από τους Κανονισμούς και τα Εγχειρίδια Προσωπικό Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιών.
Άλλως και παρερχομένης απράκτου της προθεσμίας, έως την έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου δρομολογίου σας δηλούμε, ότι θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες και τις κινητοποιήσεις μας προς τον σκοπό αυτό.
--------
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017

      Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου