Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πενθήμερο λουκέτο περιμένει εφεξής τις επιχειρήσεις που θα παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Ισχυροποιείται το ΣΕΠΕ...
Η σχετική διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που καταβάλλονται προσπάθειες να κατατεθεί έως τα τέλη Αυγούστου.
Ένα νομοσχέδιο που θα επιχειρεί να
περιορίσει τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που διαπιστώνονται να έχουν λάβει μόνιμο χαρακτήρα στα χρόνια της κρίσης και ταλαιπωρούν χιλιάδες εργαζόμενους. Η αυστηροποίηση των ποινών ως ένα μέτρο αποτροπής των εργοδοτικών παραβάσεων θα είναι ένα πρώτο μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται εν μέσω θέρους σε τουριστικούς προορισμούς «πρώτης γραμμής» έχει διαπιστωθεί ότι φτάνει το 50% το ποσοστό της παραβατικότητας. Το στοιχείο αυτό δίνει το δικαίωμα στο ΣΕΠΕ και στο υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση ακόμα πιο αυστηρού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων.

Οι βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου θα είναι εκτός από την αυστσηροποίηση των ποινών για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και οι εξής:

- Κλιμακωτή αύξηση του προστίμου ανά υποδηλωμένο εργαζόμενο. Σήμερα το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι 500 ευρώ.

- Δημιουργία συστήματος συγκέντρωσης παραβάσεων. Όσο πιο συχνά ο εργοδότης διαπιστώνεται ότι παραβαίνει διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας τόσο πιο υψηλές ποινές θα λαμβάνει. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής πενθήμερου λουκέτου με απλή απόφαση του ελεγκτή του ΣΕΠΕ και όχι με απόφαση υπουργού ή περιφερειάρχη.

- Αποκλεισμός επιχειρηματιών από κρατική οικονομική ενίσχυση εάν διαπιστώνεται ότι είναι υπότροποι.

- Αναβάθμιση συστήματος Εργάνη. Οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώσουν με στοιχεία τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων.

- Ισχυροποίηση ΣΕΠΕ: Πρόσληψη 50 νέων ελεγκτών που θα προκύψουν από μετατάξεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εντός διμήνου θα μπορούν να καλύψουν θέσεις αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου