Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή ΠΕΠΕ για δευτερεύουσες και εξοδολόγιο μηχανοδηγών Τρίπολης

Eπιστολή της ΠΕΠΕ στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.
Κύριοι, 
Όπως γνωρίζετε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις μετοχές να περνάνε στην κατοχή της Ferrovie Dello Stato.
Από τις 14/9/2017 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάγεται στον
ιδιωτικό τομέα και άρα διέπεται από τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας γύρω από τον τρόπο υπολογισμού των δευτερευουσών απολαβών.
Μέχρι σήμερα, 22/11/2017, η εταιρεία δεν έχει ακόμα καταβάλλει τις δευτερεύουσες με τον νέο τρόπο υπολογισμού, ενώ όπως έχουμε πληροφορηθεί ακόμα δεν έχουν γίνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ακόμα χειρότερα, η εταιρεία διατηρεί το πλαφόν του Ενιαίου Μισθολογίου (120 ώρες / εξάμηνο), με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που αναγκάζονται σε υπερεργασία να μην λαμβάνουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την υπερωριακή απασχόληση. Εκκρεμεί δε, η εξόφληση στο προσωπικό των υπερβάλουσσων υπερωριών (α’ εξάμηνο του 2017).
Σας καλούμε όπως γίνουν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες για την εξόφληση των υπερβάλουσσων υπερωριών για το 2017, και όπως προχωρήσετε στην εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των δευτερευουσών με αναδρομική ισχύ από 14/9/2017.
Τέλος, με την υπ΄αριθ. 200/10/04.08.2016 απόφαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε εγκριθεί η κάλυψη από την εταιρεία μέρους της δαπάνης μετακίνησης (καυσίμων και διοδίων) των πέντε (5) Μηχανοδηγών που έχουν έδρα το Κιάτο και διαμένουν στην Τρίπολη. Όπως πληροφορηθήκαμε παρ’ ότι οι συνάδελφοι προσκομίζουν αποδείξεις και τιμολόγια καυσίμων, δεν τους έχουν αποδοθεί οι δύο (2) τελευταίοι μήνες (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος).
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθώς οι συνάδελφοι καθημερινά πραγματοποιούν 200 και πλέον χιλιόμετρα – με προσωπικά τους μέσα – για την προσέλευση και αποχώρησή τους από το χώρο εργασίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.-

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ     

1 σχόλιο: