Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Πύκνωση δρομολογίων, πιο σύγχρονο τροχαίο υλικό και προσλήψεις μηχανοδηγών υπόσχεται η (νέα) ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι δηλώσεις Φ. Τσαλίδη (video)

Πύκνωση δρομολογίων, πιο σύγχρονο τροχαίο υλικό και προσλήψεις μηχανοδηγών υπόσχεται η (νέα) ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει εξαγοραστεί από τον ιταλικό σιδηροδρομικό όμιλο FSI.
O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Τσαλίδης, σε ενημερωτική συνάντηση
με εκπροσώπους του Τύπου, αναφέρθηκε στα σχέδια και τις προτεραιότητες της εταιρείας, εξαγγέλλοντας βελτίωση υπηρεσιών, σε όλα τα επίπεδα, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ.

«Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 2017 υπήρξε μια χρονιά – σταθμός, καθώς στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε μέλος μιας μεγάλης σιδηροδρομικής οικογένειας, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για έναν καινούριο κύκλο ανάπτυξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και των ανθρώπων της, και φυσικά για πιο σύγχρονες και πιο ποιοτικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες, τόσο στον επιβατικό, όσο και στον εμπορευματικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Τσαλίδης.

Εντός του 2018 προγραμματίζεται η πρόσληψη 60 μηχανοδηγών, αλλά και προσωπικού σε άλλους τομείς, όπως στον χρηματοοικονομικό τομέα, το τμήμα μηχανοργάνωσης και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Στο επίπεδο των επενδύσεων, ο κ. Τσαλίδης υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση για επενδύσεις, κυρίως σε τροχαίο υλικό, οι οποίες θα φτάσουν έως τα 500 εκατ. ευρώ σε περίοδο 3-5 ετών, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την άφιξη του διευθύνοντος συμβούλου της FSI στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο επίπεδο των υπηρεσιών, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφη δέσμευση, από τον ΟΣΕ, ότι τέλος Ιανουάριου θα δοθεί το τμήμα Πειραιάς – Αθήνα με ηλεκτροκίνηση, ενώ το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι, με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή, έως τα τέλη Μαρτίου.

Αντίστοιχα, σε προφορικό επίπεδο, υπάρχει δέσμευση ότι, στο τέλος του 2018, θα ολοκληρωθούν τα έργα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στο τομέα των εμπορευμάτων, η κίνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενισχύθηκε κατά 11,5%-12% το 2017, παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητα της γραμμής είναι περιορισμένη, αφού εξυπηρετεί δύο με τρία δρομολόγια ημερησίως.metaforespress.gr

2 σχόλια:

  1. Τι σχεδιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχέση με υπηρεσίες που καταργήθηκαν; Η επαναφορά τραίων με υπηρεσίες κατάκλισης είναι μέσα στις σκέψεις των Ιταλών; Με το τμήμα Τιθορέας-Μπράλου, που δεν εξυπηρετείται από λεωφορειακή γραμμή προς Αθήνα, τι θα γίνει; Είναι στα σχέδια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η διατήρηση τοπικών δρομολογίων στην παλιά γραμμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ καταργησαν τραινα σε μεγαλες πόλεις Καλαμάτα, Πυργο κτλ και θέλεις να διατηρησουν τοπικα δρομολόγια για Αμφίκλεια και χωριά φαντάσματα; ποιος θα πληρώσει τα λειτουργικά έξοδα;

      Διαγραφή