Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ο (ελληνικός) ΟΣΕ ίσως ανταγωνιστεί την (ιταλική) ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πιθανή συνεργασία με ΣΤΑΣΥ ή τοπική αυτοδιοίκηση

Από ότι φαίνεται, τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουν να υπάρχουν εισηγήσεις για την ίδρυση και λειτουργία ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας μετά την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους Ιταλούς της FSI.


«Πέρα από το ρόλο του διαχειριστή υποδομής, ο Οργανισμός οφείλει να επεκτείνει τη δράση και λειτουργία του και να εμπλακεί με τη μεταφορά επιβατών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Αποστολόπουλος, στην ημερίδα «Οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό – Παρόν και προοπτικές», που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Αυτός είναι ο στόχος μας, είτε σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, είτε με τη τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Αποστολόπουλος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς κρατική σιδηροδρομική εταιρεία στο υπεραστικό τμήμα.

Φώτης Φωτεινός - metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου