Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αποκαλυπτικές οι πρώτες συντάξεις με τον Νόμο Κατρούγκαλου για τους σιδηροδρομικούς

Έρχεται και θα μείνει αξέχαστο σε πολλούς...
Το στέκι έχει στην κατοχή του την πρώτη απόφαση συνταξιοδότησης για συνάδελφο (μηχανοστασιάρχης) που η σύνταξη του υπολογίστηκε με τον νέο τρόπο υπολογισμού.

Η απόφαση επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα 
υποστηρίζει το Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών,αλλά και το Σωματείο μας με ανακοίνωση του το Σεπτέμβρη.

Υπάρχει ανταποδοτικότητα στις εισφορές που κατέβαλαν οι σιδηροδρομικοί,εισφορές που χάνονταν μέ τις οριζόντιες περικοπές των τελευταίων 7 χρόνων. 
Το αποτέλεσμα που θα δημοσιεύσουμε είναι άκρως εντυπωσιακό και η διαφορά με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού πρωτοφανής!
Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών είναι ενήμερη για το θέμα,καθώς κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ έχει ενημερωθεί και έχει στην κατοχή του,απόφαση συνταξιοδότησης.
Ωστόσο η ΠΟΣ προτιμά την σιωπή για λόγους που η ίδια γνωρίζει και ο καθένας μπορεί να φανταστεί, αφού στον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των σιδηροδρομικών είχε χτίσει την επιχειρηματολογία του το σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό κατεστημένο, προεξοφλόντας πανωλεθρίες για τους συναδέλφους.
ΜΟΝΟ το Σωματείο μας είχε εκδόσει ανακοίνωση για το θέμα τον περασμένο Σεπτέμβριο η οποία έλεγε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Μετά  λοιπόν το εφάπαξ, που είναι ΑΥΞΗΜΕΝΟ και  επίσης ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ καθώς καταργήθηκε στην πράξη ο Νόμος Βρούτση και η ρήτρα μηδενικού ελλείματος και οι συντάξεις βρίσκονται στην ίδια μοίρα και οι ψευδό-προφήτες του συνδικαλιστικού κατεστημένου θα μείνουν στην ιστορία σαν τους μεγαλύτερους ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που γνώριζε στην ιστορία του το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο.
Λίγη υπομονή μέχρι το απόγευμα και οι κατεργάρηδες του συνδικαλιστικού σιδηροδρομικού κατεστημένου, οι ουρές τους και λοιποί παρατρεχάμενοι,θα λάβουν τις κατάληλες απαντήσεις με χαρτιά.
Χαρτί και καλαμάρι, όπως λέει το έθιμο των ημερών.
Γιατί εδώ η ενημέρωση είναι αντικειμενική και έγκυρη.
Και αυτό το γνωρίζουν πλέον ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

υ.γ. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι ο Νόμος 4387 ή Νόμος Κατρούγκαλου έχει αρνητικές συνέπειες για κοινωνικές ομάδες - συμπολίτες μας.  Για αυτό και ο γραπτός μας λόγος  δεν είναι σε καμία περίπτωση  πανηγυρικός.
ΩΣΤΟΣΟ το θέμα μας είναι οι συντάξεις των σιδηροδρομικών,οι οποίοι κατέβαλαν αυξημένες εισφορές για δεκαετίες της οποίας έχαναν στην λογική των οριζόντιων περικοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου