Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Τι αλλάζει τελικά στις απεργίες -Πώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις

Στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην Real news έγινε αναφορά και στο θέμα των απεργιών. Συγκεκριμένα, είπε:«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος λήψης απόφασης για την απεργία. Όπου η απόφαση 

λαμβανόταν από την Γ.Σ., θα εξακολουθήσει να λαμβάνεται από Γ.Σ. και όπου λαμβανόταν από Δ.Σ., θα συνεχίσει να λαμβάνεται από Δ.Σ. Οι πλειοψηφίες που απαιτούνται παραμένουν ίδιες. Το μόνο που αλλάζει είναι ο κανόνας της απαρτίας στις Γ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς θα πρέπει να παρίσταται το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για να υπάρχει απαρτία. Η αλλαγή δεν αφορά τα σωματεία ευρύτερης γεωγραφικής εμβέλειας (π.χ. νομού) ή πανελλαδικής έκτασης, ούτε φυσικά τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες. Νομίζω ότι πρόκειται για έναν αποδεκτό συμβιβασμό, αν συνυπολογίσει κανείς τι κερδίσαμε στη σχετική διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. 
Θυμίζω την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τον Αύγουστο του 2018- που καταψήφισε η Ν.Δ.-το υπερπρονόμιο των εργαζομένων σε περίπτωση πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, αλλά και τις ρυθμίσεις του εργασιακού νόμου του Αυγούστου του 2017. Μιλώ κυρίως για το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης από τον εργαζόμενο σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων, που αποτελεί πλέον βλαπτική μεταβολή της σύμβασης εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα έκδοσης διαταγής πληρωμής για να γίνει ευχερέστερη η διεκδίκησή τους.
 Επομένως δεν νομίζω ότι ειδικά αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί από κανέναν για άσκηση αντεργατικής πολιτικής. Τα όρια του προγράμματος, βεβαίως, είναι γνωστά, αλλά στο δεδομένο πλαίσιο έχουμε καταφέρει πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου