Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Αντίθετος ο Ν.Θεοδωρόπουλος στην συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Πλήρως αντίθετος στην συμφωνία του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσε ο Νώντας Θεοδωρόπουλος. Στην σημερινή του τοποθέτηση ως συνδικαλιστής, ο 
υπεύθυνος για την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας στην έλξη, δήλωσε ότι ..δεν αισθάνεται υπεύθυνος για την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας στα  προγραμμάτα εργασίας τους μήνες που είναι ο ίδιος επικεφαλής,ούτε για την προσφυγή συναδέλφου στο ΣΕΠΕ,ούτε για την περικοπή των καλοκαιρινών μας αδειών, καθώς όπως με στόμφο δήλωσε την ευθύνη έχει η ....Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Είναι προφανώς ξεκάθαρό ότι όταν υπογράφει τα προγράμματα εργασίας ο Νώντας, τα υπογράφει διαφωνόντας και με πόνο ψυχής, όπως  με πόνο ψυχής ψηφίζουν τα μνημόνια όσοι διαφωνούν μαζί τους,τους οποίους όμως ο Νώντας καταγγέλει δημόσια για πολιτικό καιροσκοπισμό! 

Είμαστε βέβαιοι πως ο Νώντας δηλώνει άρνηση για την υπογραφή των προγραμμάτων στο ΣΕΠΕ και ότι κατόπιν τα υπογράφει με ..πόνο.
Στην προσπάθεια του για να δικαιολογηθεί ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος είπε ότι η συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημιουργεί πολιτικά ζητήματα και άρα  στην συλλογικότητα στον σιδηρόδρομο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή απο το 1982 που πρωτοεκλέχτηκε συνδικαλιστής.
Ξέχασε μια περίοδο...
Αυτή την τοποθέτηση του Νώντα εμείς την εκλαμβάνουμε ώς και μια έμμεση ομολογία για το γιατί ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ οι μηχανοδηγοί απο τις μετατάξεις το 2010. Στην λογική της "συλλογικότητας" ίσως έπρεπε να φύγουν εργαζόμενοι απο όλους τους κλάδους,έτσι δεν είναι Νώντα;

Ωστόσο όταν κάνεις τέτοια τοποθέτηση φίλε Νώντα, οφείλεις πρώτα να παραιτηθείς απο την θέση του υπευθύνου για τα προγράμματα εργασίας, ενώ το 2010 όφειλες -εφόσον πιστεύεις στην συλλογικότητα- να δηλώσεις εθελοντής στις μετατάξεις και να παραιτηθείς τότε απο το Σωματείο μας ακολουθώντας τους 45 υποχρεωτικά μεταταχθέντες. Θα γλύτωνε και ένας....
Σιγά σιγά όλες οι πτυχές των όσων έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια,θα αποκαλυφθούν και κύρια αιτία για αυτά που θα αποκαλυφθούν θα είναι η συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο tempora , o mores....

Τα υπόλοιπα εν καιρώ Νώντα. Και έχουν αρχίσει και γίνονται πολλά.

Tα αυτονόητα
Κάθε συμφωνία Σωματείου στον ιδιωτικό τομέα,ενισχύει την συλλογικότητα.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



2 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ...
    ΣΑΝ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΝΩΝΤΑΣ;
    ΣΑΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Κ.Υ.
    Η ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ;
    ΤΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βρώμικος ρόλος του κονκλάβιου της ΠΑΣΚΕ στις μετατάξεις κάποια στιγμή πρέπει να βγει στον αέρα. Η προσπάθεια να φύγουν ενοχλητικοί και να μη διαταραχτεί ο συσχετισμός δυνάμεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΣ ήταν ένα από τα κριτήρια. Η απόφαση της ΠΕΠΕ να φύγουν οι ωριμότεροι προς σύνταξη, χάλασε κάπως τη σούπα, σε άλλους κλάδους έγιναν όργια και αλλαξε ο κολλιές. Διώξε αυτή και κράτα αυτόν για να μη διώξουμε τον δικό σου κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή