Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με εκποιήσιμο υλικό του ΟΣΕ. Συνελήφθησαν υπάλληλοι του Οργανισμού, απώλειες 7 εκατ

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του ΟΣΕ, που είχε στήσει απάτη σε βάρος του Οργανισμού, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ.


Επιμέλεια: Φωτεινός Φώτης - metaforespress.gr

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της Αστυνομίας, στο τελικό στάδιο των ερευνών, προχθές Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, οργανώθηκαν παράλληλες συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 19 ημεδαποί, εκ των οποίων τα 3 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης (πρόκειται για Ρομά ελληνικής καταγωγής) και 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ (ένας εξ αυτών εκτελούσε καθήκοντα Διευθυντή). 

Στους συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, απάτης, κλπ.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ και υπάλληλος της ΔΕΗ, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία, κλοπή, απάτη, κλπ.

Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται το Φεβρουάριο του 2015, ενώ η λειτουργία εκτείνεται με τη μορφή δικτύου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη και Ξάνθη.

Επιπλέον, ήταν δομημένη ιεραρχικά και τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους, στο πλαίσιο κεντρικού σχεδιασμού.

Ως προς τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου αναφέρεται, ενδεικτικά, ότι μόνο σε 3 πλήρως ταυτοποιημένες περιπτώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη ποσότητα εκποιήσιμου υλικού υπερβαίνει τα 3.500.000 κιλά.

Ωστόσο, από το Φεβρουάριο του 2015, οπότε εκτιμάται η δραστηριοποίηση της οργάνωσης, η εκτιμώμενη συνολική ζημιά υπερβαίνει, πιθανότατα, τα 7 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τόσο χρονολογικά, όσο και σε άλλα πεδία, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υπογράμμισε ότι θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Η διοίκηση του ΟΣΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στις διωκτικές αρχές για την επιτυχή κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης σχετικά με παράνομες ενέργειες που αφορούν σιδηροδρομικό υλικό στις οποίες προκύπτει ότι εμπλέκονται υπάλληλοι του Οργανισμού.

Παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου εντός του Οργανισμού.

Έχοντας διατυπώσει σε πολλές περιπτώσεις τις εύλογες ανησυχίες μας για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων,  βρισκόμαστε  σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τις αστυνομικές αρχές που συντόνισαν με επιτυχία την πολύμηνη διαδικασία, έχοντας θέση στη διάθεση τους κάθε στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει θέσει απαράβατο κανόνα στον Οργανισμό  την διαφάνεια και την κάθαρση από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια με βασικό μέλημα την προστασία του δημόσιου χρήματος. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση και η διασφάλιση των συμφερόντων του Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου