Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μήνυμα της Διοίκησης του ΟΣΕ στους εργαζόμενους

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι φετινές γιορτές έχουν μια παράξενη γεύση.Από τη μια μεριά, υπάρχει η χαρά και η ανακούφιση για τις ενέργειες που συνεπάγεται η ιστορική απόφαση
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την νομιμότητα των κρατικών ενισχύσεων προς τον ΟΣΕ. Οι ενέργειες αυτές συνοψίζονται ως (α) διαγραφή του χρέους μας των 12,5 δισεκατομμυρίων, και (β) οριστική έξοδος από το ειδικό καθεστώς που δεν επέτρεπε στον Οργανισμό να κάνει σωστά τη δουλειά του και να προχωρήσει, όπως καθορίζει η πρόσφατη νομοθεσία, σε νέες δράσεις προς όφελος των εργαζομένων, του σιδηρόδρομου και της κοινωνίας.
Από την άλλη μεριά, τα ατυχή γεγονότα των τελευταίων ημερών ρίχνουν βαριά σκιά στις ψυχές των τίμιων και αφοσιωμένων εργαζομένων, που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία στον ΟΣΕ.
Η συντονισμένη και αποτελεσματική δράση των αρμοδίων αρχών μας επιτρέπει να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ύπαρξη ελάχιστων επίορκων, που θα αποκαλυφθούν από τη δικαιοσύνη, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και του ΟΣΕ συνολικά. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα γι αυτό, και η μέχρι τώρα στάση της κοινωνίας και της Πολιτείας δείχνουν ότι συμμερίζονται αυτήν την πραγματικότητα.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έχουμε πολλή και σημαντική δουλειά μπροστά μας. Ας επικεντρωθούμε σ’αυτήν χωρίς φόβο, καχυποψία ή απογοήτευση. Ο σιδηρόδρομος και η κοινωνία περιμένουν πολλά από εμάς. Να έχουμε όλοι υγεία, αισιοδοξία και πίστη ώστε να βρούμε και τη δύναμη.
Καλά Χριστούγεννα
Αθήνα, 22/12/2017
Η Διοίκηση του ΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου