Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΠΟΣ για απεργία 14 Δεκεμβρίου


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στη γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 14 Δεκεμβρίου 2017. Η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση έναν προϋπολογισμό που για άλλη μια φορά χτυπά

 τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, όλη την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, προκειμένου να δείξει το καλό της πρόσωπο στις προσταγές των θεσμών. 
Με αυτά που προωθούν- για άλλη μια φορά – προς ψήφιση, συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια παίρνοντας μέτρα που ουσιαστικά όχι μόνο δεν ανακουφίζουν αλλά και δεν προστατεύουνους εργαζόμενους. 
Αυτή η πολιτική τους αντικατοπτρίζεται με την επιβολή: δυσβάσταχτων φόρων, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, περικοπή επιδομάτων, έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μείωση στις συντάξεις, μείωση στις παροχές υγείας – παιδεία κ.α.

Όσο και να προσπαθούν να καταργήσουν τα συνδικάτα, φιμώνοντάς τα, τους δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να το πετύχουν. Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από αγώνες των εργαζομένων και αποτελούν πυλώνα της δημοκρατίας. 

Ως Σιδηροδρομικοί, έχοντας «νιώσει» από την αρχή της κρίσης  την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών στις ιδιωτικοποιήσεις, στους μισθούς μας, στη ζωή μας γενικά, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν πάει άλλο. 
ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, για προσλήψεις, για επαναφορά των Σ.Σ.Ε., για σταθερή και πλήρη εργασία, για προστασία των εργασιακών σχέσεων.
Αποτελεί δέσμευση για μας, αλλά και για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα η ανατροπή και αναθεώρηση των αποτυχημένων αντιλαϊκών πολιτικών 2010-2017.

Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς στη γενική απεργία που αποφάσισε η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ για την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017.
(Συγκέντρωση ΓΣΕΕ:  11.00’ στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

Προσυγκέντρωση Π.Ο.Σ. στις 10.00’ π.μ. (Κάνιγγος 6).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου