Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Νίκη Πίτα: Η πυγμάχος πρέσβειρα του αγώνα κατά της λευχαιμίας

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους η Νίκη Πίτα,  κόρη της συναδέλφου μηχανοδηγού Αγάπης Γαβαλά.
Την πρώτη πρέσβειρα της «Aurora» που έχει ως στόχο ζωής να καταστήσει ιάσιμη τη λευχαιμία. Το Gazzetta Weekend παρουσιάζει την πρωταθλήτρια κόσμου της πυγμαχίας Νίκη Πίτα! Στα 21 της χρόνια έχει κερδίσει χάλκινο μετάλλιο τόσο σε Παγκόσμιο όσο και σε
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι και πρέσβειρα στην οργάνωση «Aurora». Γι΄αυτό το τελευταίο είναι περήφανη λίγο παραπάνω από τα άλλα "κατορθώματα" της αφού ο προορισμός του ανθρώπου είναι να βοηθάει τον συνάνθρωπο του. 


Το όνομα της είναι Νίκη Πίτα και μίλησε στο G-Weekend για την πορεία της εντός και εκτός ρινγκ και φυσικά για τους μεγάλους στόχους της ζωής της. 

«Τιμή μου που είμαι στην Aurora»

Η «Aurora» είναι μια οργάνωση η οποία υποστηρίζει ασθενείς με λευχαιμία και άλλα συναφή αιματολογικά νοσήματα. Στόχος της είναι η ψυχολογική και η κάθε δυνατή υποστήριξη των ασθενών και αποστολή της είναι η έρευνα.  Όραμα όλων στην «Aurora» είναι να  καταστήσουν 100% ιάσιμη τη λευχαιμία και τα άλλα νοσήματα. 
Στην Ελλάδα καταγράφονται 1.000 και πλέον νέα περιστατικά λευχαιμίας κάθε χρόνο, με θύματα ανθρώπους που συχνά δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να καλύψουν τη θεραπεία τους. Η Νίκη Πίτα έμαθε πρόσφατα για την δράση της οργάνωσης και όπως μας αποκάλυψε ο προπονητής της Βαγγέλης Παπουτσάκης, θέλησε να βοηθήσει, χαρίζοντας ένα ποσό που είχε συγκεντρώσει από χορηγίες! 

Η «Aurora» δέχτηκε με χαρά στην οικογένεια της την Νίκη Πίτα και την έχρισε πρώτη πρέσβειρα (ambassador) της. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια της Πυγμαχίας είναι πολύ περήφανη γι' αυτό το ρόλο της και δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενη εάν με με την συμμετοχή μου συμβάλω έστω και ελάχιστα στο έργο αυτό . Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ορίστηκα  από την κα Δαβίδ και τον κ. Clemente Pinedo ως  πρώτη ambassador του ιδρύματος.Με γεμίζει με χαρά και ευθύνη η συμβολή μου στο εθελοντικό αυτό έργο και το θεωρώ χρέος μου προς την κοινωνία».  

«Μεγάλος στόχος το Τόκιο» 

Η Νίκη μέσα στο 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-22 το οποίο διεξήχθη στη Ρουμανία ενώ το 2015 είχε ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-18 που "φιλοξένησε" η Κίνα. Το παρελθόν της είναι λαμπρό και το μέλλον της προδιαγράφεται πιο... σπουδαίο. Μεγάλος της στόχος είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: «Η χρονιά τελείωσε ιδανικά με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα. Μεγάλος στόχος είναι πλέον το Τόκιο. Το ονειρεύομαι. Είναι ένας μεγάλος στόχος που πρέπει να έχεις μια δυνατή ομάδα για να τον πετύχεις. Εγώ την έχω και θα παλέψω για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή την περίοδο προετοιμάζομαι για τις νέες προκλήσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς θα δοθεί μέσα από συγκεκριμένους αγώνες τα δυο επόμενα χρόνια και η Νίκη μαζί με τον προπονητή της Βαγγέλη Παπουτσάκη και τους συνεργάτες της Νίκο Βλαχόπουλο, Δημήτρη Οικονομάκη, Στέφανο Αντιφάντακη, Μιχάλη Μαυροειδόγκονα και Γιώργο Πατεράκη θα παλέψει για να ταξιδέψει στο Τόκιο. «Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και όλοι μαζί λειτουργούμε σαν μια γροθιά. Είμαι πολύ χαρούμενη για την ομάδα που έχω», δηλώνει η Νίκη Πίτα και μιλώντας για τον προπονητή της σημειώνει: «Με τον Βαγγέλη είμαστε μαζί από το 2016 και έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Έχω βρει τον άνθρωπο που μπορεί να με εξελίξει σε όλα τα επίπεδα. Διαβάζει πολύ για τις ελελίξεις και τις νέες τεχνικές στο άθλημα μας και είμαστε πάντα μπροστά». 

Η 21χρόνη για να ... κολλήσει με την Πυγμαχία πέρασε από πολλά αθλήματα. «Είναι γεγονός ότι είχε ασχοληθεί με την κολύμβηση, το βόλεϊ, το μπάσκετ και μετά πήγα στο κικ μπόξινγκ. Όταν η Πυγμαχία έγινε ολυμπιακό άθλημα την επέλεξα. Είναι ένα άθλημα που μου ταιριάζει, θέλει να χρησιμοποιείς πολύ το μυαλό σου και είναι ωραίο που έχεις επαφή με τον αντίπαλο», σημειώνει η πρωταθλήτρια που ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο Καστέλλας και έχει κατακτήσει 4 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος στις Γυναίκες και 2 σε μικρότερες κατηγορίες. 


«Ταιριάζει η πυγμαχία με τη νομική» 

Η Νίκη παράλληλα με την Πυγμαχία είναι στο 4ο έτος της Νομικής Αθηνών και αυτή την περίοδο διαβάζει για τις εξετάσεις της. Πως μπορεί να συνδυαστεί το άθλημα της με το αντικείμενο των σπουδών της; Η ίδια μας απαντά: «Είναι πολύ δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δυο σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι πολύ διαφορετικά αλλά και πολύ όμοια. Τόσο στην Πυγμαχία όσο και στην Νομική πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλεύει και να έχεις γνώσεις για να ξεχωρίσεις. Τόσο στο ένα όσο και στο άλλο πρέπει να έχεις ψυχή για να πετύχεις. Η ψυχή σε φτάνει στην κορυφή και την επιτυχία. Βέβαια και όταν αποτυχγάνεις πρέπει να μένεις προσηλωμένη στο στόχο». Στην νεαρή πρωταθλήτρια αρέσουν πολύ οι ταινίες, τα ταξίδια, τα βιβλία μηστηρίου ενώ αφιερώνει τον χρόνο της δίπλα σε ανθρώπους που έχει να κερδίσει πνευματικά από αυτή τη συναναστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου