Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δωρεάν η μετακίνηση των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Τι προβλέπεται για τους συνταξιούχους

Σύμφωνα με το άρθρο 38 και 39 της νέας διετούς ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η μετακίνηση των εργαζομένων και των παιδιών τους
(ηλικίας μέχρι 26 ετών) γίνεται πλέον δωρεάν τόσο στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και στα μέσα σταθερής τροχιάς ΟΑΣΑ. (Μέ την προηγούμενη ΣΣΕ οι εργαζόμενοι κατέβαλαν μειωμένο αντίτιμο στα τρένα της εταιρείας και πλήρωναν κανονικά στον ΟΑΣΑ). Για τον ΟΑΣΑ η δωρεάν μετακίνηση ισχύει μόνο για τους εργαζομενους .
Αναφορικά με τους συνταξιούχους της εταιρείας, στο άρθρο 38 για την μετακίνηση τους με τα τρένα της εταιρείας προβλέπεται ότι η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναλαμβάνει - με δικά της έξοδα - την έκδοση εκπτωτικών καρτών- ταυτοτήτων προκειμένου οι συνάδελφοι να λαμβάνουν την έκπτωση που θα συμφωνηθεί. 

Η διαδικασία πρέπει να λάβει χώρα τους επόμενους 8 μήνες.
Όπως είναι αντιληπτό η νέα ΣΣΕ περιλαμβάνει ευνοικότερη ρύθμιση για την μετακίνηση για  τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, απο την προηγούμενη.
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένουν την πρόταση των συνταξιουχικών ενώσεων προκειμένου να την μεταφέρουν στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Άλλωστε και οι ενώσεις των συνταξιούχων πραγματοποιούν συναντήσεις για το θέμα αυτό και οι εργαζόμενοι - στα πλαίσια της αλληλεγγύης γενεών- στηρίζουν τα αιτήματα των συνταξιούχων, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε στο άρθρο 38 της ισχύουσας ΣΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας,με εμας τους μεταταγμένους υπάρχει καποια ρυθμιση για τις μετακινήσεις με τα τρένα?
    Οι ταυτότητες που θα μας χορηγούσαν σε πιο σταδιο βρισκονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή