Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΟΣΕ: Επαναφέρονται οι εργαζόμενοι που είχαν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και κατ’ εφαρμογή των νόμων 4530/2018 και 4574/2018, επανέρχονται στον Οργανισμό εργαζόμενοι κρισίμων ειδικοτήτων.


Συγκεκριμένα, Σταθμάρχες, Κλειδούχοι, Μηχανοδηγοί, μεταξύ άλλων, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί αναγκαστικά την περίοδο 2010-2011 σε υπηρεσίες του δημοσίου, αποδυναμώνοντας τον Ο.Σ.Ε. και τον θεσμικό του ρόλο στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ.

Όπως σημειώνεται σχετικά, «καταργούνται οριστικά οι πολιτικές του παρελθόντος που σκόπιμα καταδίκασαν τον Οργανισμό σε απραξία και τον ελληνικό σιδηρόδρομο απαξιωμένο, «βορά» στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο σχεδιασμός της τετραετίας 2010-2014 που οδήγησε στην κατάτμηση του Οργανισμού αλλά και στην εκποίηση κρίσιμης εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής, ζημιώνοντας τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον, λαμβάνει τέλος.

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και της αναβάθμισης του, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, πέρα από τα σημαντικά υπό κατασκευή έργα, επενδύει και στο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθιστώντας τον ελληνικό Σιδηρόδρομο σε όχημα ανάπτυξης για τη χώρα», καταλήγει ο ΟΣΕ.

www.sofokleousin.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΣΙΠΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.Καλησπερα Χρονια πολλα τελικα αν η πηγη ειναι εγκυρη το προσωπικό των αμαξοστοιχειών έμεινε απ' εξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή