Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Χάσανε το δρόμο οι παραγοντίστικοι της κακιάς ώρας....

Αφού δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν -στην τελευταία συνεδρίαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου-  ούτε μια πρόταση και αφού περιορίστηκαν στο να
καταγγέλλουν όσους προσπαθούν καθημερινά, οι εκπρόσωποι της νέα παράταξης φρόντισαν (για ακόμη μια φορά) να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πως; 
Χάνοντας το δρόμο!
Τα λιοντάρια του συνδικαλισμού και οι αγωνιστές του πληκτρολογίου, ξεκίνησαν ως φαίνεται για να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ - όπως εδώ και 6 μήνες απειλούν με τα μεγάλα ΘΑ- αλλά στην πορεία κάπου εκεί στην Καρόλου είπαν να κάνουν μια στάση για να δούν την  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μπας και το συζητήσουν το θέμα, άλλωστε που καιρός για... κόντρες. 
Τα δυο λιοντάρια του συνδικάτου είχαν αυτοπροσδιοριστεί και με ψευδώνυμα μάλιστα, παίζοντας το παιχνίδι της κάλυψης - απόκρυψης.
Ο ένας θα ονομαζόταν Βαρδαμάνας και ο άλλος Λαλλάς.
Θα ανέφεραν ότι πηγαίνοντας στο ΣΕΠΕ για να καταγγείλουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τους μάγεψαν οι σειρήνες της Καρόλου καθώς δεν είχαν βάλει κερί στα αυτιά τους και βρέθηκαν στις πόρτες του κτιρίου, μήπως μεταπείσουν τους εργοδότες για τα δίκαια των μηχανοδηγών.
Αφού απόθεσαν τον επαναστατικό οπλισμό στην είσοδο του κτιρίου, ο Λαλλάς και ο Βαρδαμάνας θεωρώντας ότι ο παραγοντισμός περνάει ακόμα, είπαν να δοκιμάσουν αρχικά στον 6ο όροφο. Όμορφο κτίριο, ωραίοι άνθρωποι σκέφτηκαν.
Ε καταγγελία θα πούμε ότι πάμε να κάνουμε, κάποιος θα τσιμπήσει είπε ο ένας στον άλλο.
Φευ.
Αφού οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές για τους γίγαντες του συνδικάτου, σκέφτηκαν να ζητήσουν να δούν οποιονδήποτε θα δεχόταν να τους ακούσει, μην πάει τσάμπα και ο χρόνος, βιάζονταν, άλλωστε το ΣΕΠΕ θα έκλεινε και η ώρα είχε πάει 11, που βάζεις την βενζίνη που ξόδεψαν για να πάνε ως εκεί.
Στην συνάντηση που ακολούθησε ο Λαλλάς δάκρυσε καθώς θυμήθηκε τα παλιά μεγαλεία , αυτά που δεν του επέτρεψαν ποτέ να κάνει κάποιοι πρώην συνοδοιπόροι του γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του και άρχισε να αναλύει την κατάσταση και τα δεδομένα, έχει πάντα σχέδια και προτάσεις βλέπετε, έπρεπε να είναι και προϊστάμενος...
Ποιες καταγγελίες στο ΣΕΠΕ, ποιες αγωγές, έλιωσε σαν το κερί μόλις αισθάνθηκε -για λίγα λεπτά της ώρας έστω-  ότι αποτελεί και πάλι παράγοντα, σημαίνοντα , οι φαντασιώσεις είναι κακό πράγμα όμως και δεν το έχει μάθει χρόνια τώρα.
Ακολούθησε και ο Βαρδαμάνας , ο οποίος ανέλυσε στην ...Αγγλική και απταίστως μάλιστα και αυτός προτάσεις που θα έδιναν λύσεις στην εργοδοτική αυθαιρεσία και που να τρέχουμε είπε  τώρα στο.... ΣΕΠΕ και στα δικαστήρια, η ώρα πήγε 1 και θα κρυώσει και το φαγητό,  περίμεναν και οι συνταξιούχοι να κεράσουν κρασί στην είσοδο- τώρα που θα πληρωνόντουσαν 26 μέρες κανονική άδεια με προσαύξηση 100%.

Με αυτά και αυτά  πέρασε και η ώρα.
Σύντομα πέρασε, αφού  δεν αντιλήφθηκαν ότι κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά, αλλά απέδειξαν ότι το ανέκδοτο της δήθεν νέας παράταξης, είναι μια φαρσοκωμωδία.
Ρόλο ψάχνουν, παραγοντίσκοι είναι...... πόρτα φάγανε και πάλι. 
Τσάμπα οι υπογραφές για αγωγές που υφάρπαξαν απο συναδέλφους και παρουσίασαν ως λάφυρο και  ως μέσο πίεσης για προσωπική συνδιαλλαγή. 
Τις παρουσίασαν και τις μάζεψαν την ίδια ώρα, αφού κανείς δεν τους πέρνει σοβαρά.


Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν τέτοια λάθη.
Μόνο  οι πωρωμένοι εμπαθείς - έχοντες χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα

Πέρασε η ώρα....
Η ώρα είχε πάει 3 το μεσημέρι και το ΣΕΠΕ είχε κλείσει τα γραφεία του.
Του χρόνου πάλι θα σκέφτηκαν, γιορτάρες μέρες, μην έχουμε αντιπαραθέσεις.
Στην έξοδο απο την Καρόλου συζητούσαν το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Και κατέληξαν στο απόλυτο τίποτα. Και μαζί αναφώνησαν : 
Ας βρίσουμε το Σωματείο, όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Kαι μαζί με τους 2 συνταξιούχους ήπιαν το κρασάκι τους στην υγεία των ελάχιστων που πιστεύουν ότι αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Ας σκεφτούν το παραπάνω κείμενο όσοι εμπιστεύτηκαν την υπογραφή τους, στους ήρωες της ιστορίας μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ο Βαρδαμάνας και ο Λαλλάς είναι πρόσωπα φανταστικά που το στέκι επινόησε για το αφήγημα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου