Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Χ.Σπίρτζης: Αν δεν φέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το «Ασημένιο Βέλος», θα το κάνει το δημόσιο

Την αποκάλυψη πως έχει δοθεί εντολή, να διαπραγματευτεί το Ελληνικό δημόσιο την προμήθεια γρήγορων ηλεκτροκίνητων συρμών που θα χρησιμοποιηθούν στην γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, «σε περίπτωση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν φέρει
και δεν κάνει τέτοιες επενδύσεις», έκανε ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στη WebTv του GrTimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.
Μετά τα όσα ακούστηκαν και γράφηκαν, σχετικά με την «φιέστα» του «Ασημένιου Βέλους» στη ΔΕΘ, Ο κ.Σπίρτζης στη συνέντευξη του στην εκπομπή “SamTimes”, έκανε γνωστό πως έως τις αρχές Ιανουαρίου η υποδομή για τα ηλεκτροκίνητα τρένα θα έχει ολοκληρωθεί στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης, επομένως «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να φέρει ένα πραγματικό “Ασημένιο Βέλος” και όχι έναν συρμό επίδειξης, για να έχουμε όλοι αυτό που θέλουμε».

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στην εκκαθάριση του ΟΑΣΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση και εξηγώντας τους λόγους για αυτήν, αναγνωρίζοντας πως έχουν δίκαιο οι πολίτες να διαμαρτύρονται και εξηγώντας τα βήματα που γίνονται για να αναβαθμιστεί ο στόλος των λεωφορείων.
Για τη συνεργασία με ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και την ΕΛΒΟ, είπε ότι η βιομηχανία δεν ανταποκρίθηκε «στους χρόνους που περιμέναμε», ενώ ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.
Επέρριψε τις ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για την καθυστέρηση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, τόνισε τα θετικά του νέου νόμου που θα επιτρέπει την παραχώρηση διπλώματος οδήγησης από τα 17 και προανήγγειλε ηλεκτρονικό σύστημα καταγγελιών για τα ταξί.
Μίλησε ακόμη για το πολιτικό σκηνικό, το οποίο όπως εκτίμησε ανασυντάσσεται και απαιτείται συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, αναφέρθηκε στο «στοίχημα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις εκλογές και δεν έκρυψε την πολύ καλή συνεργασία και την φιλία που έχει με τον υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου