Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Το εξώδικο της ΠΕΠΕ για την αναστολή των κανονικών αδειών (2018)

Το εξώδικο προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ενημερωθήκαμε με το υπ’αριθμ. πρωτ. 9356/18/Τ4 , 23/11/2018 ενημερωτικό έγγραφο της Δ.Α.Δ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι αποφασίσατε την αναστολή χορήγησης των κανονικών αδειών μας του έτους 2018, ενώ υπολείπονται
στο σύνολο των εργαζομένων αρκετές ημέρες κανονικής αδείας λόγω του φόρτου εργασίας ένεκα της έλλειψης προσωπικού την οποία επανειλημμένως, ως σωματείο, σας έχουμε επισημάνει.,
Γνωρίζετε ότι εκ της κείμενης νομοθεσίας, πρέπει να χορηγούνται όλες οι άδειες  στους εργαζομένους, εντός του ημερολογιακού έτους στο οποίο αντιστοιχούν, ήτοι έως το τέλος του έτους 2018. Μάλιστα την ημέρα έκδοσης του ως άνω ενημερωτικού σας εγγράφου, δεν έχουν χορηγηθεί άνω των 2 χιλιάδων ημέρες κανονικής άδειας το 2018 στο σύνολο των μηχανοδηγών. Σας υπενθυμίζουμε το μη νόμιμο αυτής της αναστολής των κανονικών αδειών μας και ζητάμε άμεσα προσλήψεις καθώς τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της εταιρείας και η  ανάπτυξή της, την οποία όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στηρίζουμε διαχρονικά ως σωματείο.  Σας δηλώνουμε εκ μέρους όλων των μηχανοδηγών μελών μας ότι επιθυμούν όλοι την άμεση χορήγηση των υπολειπόμενων αδειών. Φυσικά σας αναφέρουμε ότι σε κάθε άλλη περίπτωση, ήτοι στην περίπτωση που δεν μας χορηγηθεί το υπόλοιπο των ημερών κανονικής μας αδείας, θα πρέπει αυτές να αποζημιωθούν με 100% προσαύξηση, καθώς η ευθύνη για τις μη χορηγούμενες αυτές ημέρες αδείας θα βαραίνει σαφώς και αποκλειστικώς την εταιρεία. Με το παρόν σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση μας για την ως άνω απόφαση σας περί αναστολής αδειών, διότι σας είχαμε επανειλημμένως τονίσει το σοβαρότατο πρόβλημα στην έλλειψη μηχανοδηγών. Οι επισημάνσεις μας αυτές επιβεβαιώθηκαν πλήρως και σήμερα διαπιστώνεται σοβαρότατο έλλειμμα μηχανοδηγών, το οποίο καλύψατε με υπερεργασία του προσωπικού και με μη χορήγηση εβδομαδιαίων αναπαύσεων.     
Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην αναστολή των κανονικών αδειών του προσωπικού έλξης, και  να προβείτε άμεσα στην πρόσληψη μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας , άλλως επιφυλασσόμαστε να πράξουμε τα δέοντα για την τήρηση των όσων προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία. Τέλος σας καθιστούμε άμεσα υπεύθυνους, για τα υφιστάμενα προβλήματα και για εκείνα τα οποία ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον, στα μέλη μας και στο επιβατικό κοινό, λόγω ακριβώς της έλλειψης μηχανοδηγών .
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε εκείνους προς τους οποίους απευθύνεται.

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2018
Για την Π.Ε.Π.Ε.
    Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
   Κ. Γενιδούνιας                                                          Β. Τουρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου