Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Ενημέρωση για την μισθοδοσία

Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν κατόρθωσε να εφαρμόσει την γραπτή εγκύκλιο που εξέδωσε την 10η Δεκέμβρη  και να υπολογίσει με τον νέο τρόπο τις δευτερεύουσες απολαβές του προσωπικού καθώς δεν έχει
προμηθευτεί  το απαραίτητο software. 

Παρά την τιτάνια προσπάθεια των συναδέλφων που επιμερίστηκαν φορτίο που ΔΕΝ τους αναλογεί, αλλά εργάστηκαν άκοπα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επί μέρες, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία ,παρά αργά το μεσημέρι σήμερα.
Αυτό συνεπάγεται ότι η μισθοδοσία (εκκαθάριση δευτερευουσών Νοέμβρη - αναδρομικά τακτικών αποδοχών Νοέμβρη  - Δεκέμβρη βάση της νέας ΣΣΕ απο 23 Οκτώβρη) εκτός απροόπτου θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τις μέρες Τετάρτη ή Πέμπτη .
Η Διοίκηση και οι μέτοχοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο σεβασμός στα συμφωνηθέντα είναι απαρέγκλιτη προυπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.
Δεν θα αναφερθούμε στην προσπάθεια των μηχανοδηγών (και των συναδέλφων στην εξωτερική υπηρεσία - και όχι μόνο- συνολικά) τις μέρες των εορτών,λόγω της έλλειψης προσωπικού, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και τι και πως.

Τραγική η κατάσταση στα μηχανοστάσια λόγω έλλειψης μηχανοδηγών
Μέσα στο Γενάρη θα πρέπει να   έχουν ολοκληρωθεί οι 20 προσλήψεις νέων μηχανοδηγών - όπως έχει δεσμευτεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ-  και να έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο  το θέμα προγραμματισμού νέων προσλήψεων μηχανοδηγών.
Σε κάθε άλλο ενδεχόμενο το Σωματείο μας θα συνεδριάσει για τον προγραμματισμό των απαραίτητων ενεργειών.
Η μισθοδοσία της επόμενης εβδομάδας πιστώνεται στο οικονομικό έτος 2018.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου