Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δείχνει τον ΟΣΕ για την κακή κατάσταση των σταθμών σε Προαστιακό


Η ευθύνη συντήρησης και ασφάλειας των σταθμών του προαστιακού και του υπολοίπου σιδηροδρομικού δικτύου ανήκει στον ΟΣΕ υπενθυμίζει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή τα
συνεχή παράπονα για την κακή κατάσταση των υποδομών.

Στον ΟΣΕ, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών του Προαστιακού, φορτώνει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την τραγική κατάσταση που συναντούν καθημερινά όσοι χρησιμοποιούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Κάποιοι από τους σταθμούς του τελευταίου, αλλά και του κυρίως σιδηροδρομικού δικτύου, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο εξαιτίας της απουσίας έργων συντήρησης με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καταγγελίες των επιβατών.

Σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ελέγχεται από την ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI) αναφέρεται πως «το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται δημοσιεύματα που αναδεικνύουν την τραγκή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, αλλά και του κύριου σιδηροδρομικού δικτύου».

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει πως «είναι ενήμερη για την κατάσταση αυτή -τόσο από αυτοψίες που η ίδια συστηματικά διενεργεί, όσο και από παράπονα των επιβατών της- και έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα του ΟΣΕ, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί για τη βελτίωση των υποδομών αυτών».


Η κατάσταση αυτή, κατά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «έχει ως συνέπεια, την ταλαιπωρία των επιβατών που επιλέγουν να μετακινηθούν με το τραίνο, ταυτόχρονα όμως πλήττεται και η εικόνα του σιδηροδρόμου, μια εικόνα που δεν βελτιώνεται μόνο με γρήγορα τραίνα, αλλά απαιτεί και την αξιοπρεπή και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά».

www.euro2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου