Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Kατατέθηκε το Νομοσχέδιο που καταργεί τις μειώσεις στις συντάξεις

Κατατέθηκε πριν απο λίγο το Νομοσχέδιο με τίτλο "Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση
στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις."
Είναι απολύτως βέβαιο ότι όσοι επένδυσαν στην μείωση των συντάξεων δημοσιεύοντας καθημερινά άρθρα για τις μειώσεις που έρχονται σήμερα αισθάνονται τουλάχιστο άβολα.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που όμως δεν αποκαθιστά την εγκληματική πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που την πενταετία 2010-2015 έκοψαν 13 φορές τις συντάξεις, κατήργησαν τα δώρα, εξαύλωσαν το εφάπαξ και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων με το ληστρικό PSI των Σαμαρά - Βενιζέλου το 2012.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι σήμερα πολλοί αισθάνονται απογοήτευση γιατί στην Ελλάδα, αντί να κοιτάζουμε το μέλλον και πως θα φτιάξουμε μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, συνήθως επενδύουμε στην αποτυχία όσων προσπαθούν.
Και είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι αυτοί που το 2010-2015 έκοψαν 13 φορές τις συντάξεις μας και εξαύλωσαν τα αποθεματικά των ταμείων, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι το έκαναν ...για το καλό μας.



Οι σιδηροδρομικοί θυμίζουμε ότι είδαν σημαντική αύξηση στις συντάξιμες αποδοχές τους απο τον Νόμο Κατρούγκαλου καθώς λειτουργεί ανταποδοτικά των υψηλών τους εισφορών.

Η μοναδική λύση για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές αμοιβές προκειμένου οι εισφορές των εργαζομένων να στηρίζουν την κοινωνική ασφάλιση.
Αναρωτιόμαστε, αν σήμερα στην Νέα Δημοκρατία -εκτός απο το ότι απέτυχαν στην επένδυση στον πολιτικό τους λόγο για τις μειώσεις στις συντάξεις- ακόμα επιμένουν στο ασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ (ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες).





Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




Υ.Γ. Ακόμα θυμόμαστε και γελάμε, τους "αναντικατάστατους" καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές, που είχαν κλείσει και τριετή - τάχα - συμφωνία με τους Ιταλούς (που τους...παρακαλούσαν) και έφυγαν για να γλυτώσουν τις ...περικοπές που έρχονται όπως έλεγαν.

Το πόσο αναντικατάστατοι ήταν, το διαπιστώνουν σήμερα όλοι οι συνάδελφοι σε όλη την Επικράτεια καθώς και ποιος ήταν ο διαχρονικός τους ρόλος σε βάρος των συμφερόντων τους.
Ούτε αναντικαστάτοι υπήρξαν, ούτε προτάσεις τους έγιναν φυσικά ποτέ. Μόνο στην νοσηρή τους φαντασία προέβαλαν εαυτούς ως "απολύτως απαραίτητους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου