Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή ΠΟΣ για το Οργανόγραμμα στον ΟΣΕ

Κύριοι,

Επανερχόμενοι στις προτάσεις μας για το Οργανόγραμμα αν και είχατε γίνει αποδέκτες με την αριθ.πρωτ. 39892/12-9-2018 επιστολή μας, μετά από αρκετό διάστημα μας αποστείλατε νέο σχέδιο
Οργανογράμματος το οποίο πέραν του ότι καθημερινά τροποποιούνταν, όπως σας εξηγήσαμε και στην τελευταία μας συνάντηση, η οποία έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το Οργανόγραμμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του στρατηγικού σχεδιασμού και του επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο πρόσφατα ψηφίσατε. Παρά το ότι στην πρώτη συνάντηση μεταξύ άλλων είχατε δεσμευθεί ότι:

  1. Θα υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός του προσωπικού πράγμα το οποίο δεν τηρήσατε.
2. Θα υπήρχε αποτύπωση των επτά (7) ιεραρχικών βαθμίδων που υφίστανται στον ΟΣΕ που παρότι έχουν τη νομική ευθύνη δεν τους εντάσσετε. 
3. Θα δινόταν λύση στο θέμα των Επισκεπτών μετατασσοντάς τους στον Κλάδο Κλειδούχων. Στο παρόν κείμενο οι Επισκέπτες δεν αναφέρονται πουθενά.
4. Θα υπήρχε νομοθετική πρωτοβουλία για τους Μηχανοδηγούς, εντούτοις συνεχίζετε να αναφέρεστε σε Χειριστές Κ1, Κ2 παρότι γνωρίζετε ότι αυτό είναι αντίθετο με την Κοινοτική Νομοθεσία. 



Επιπροσθέτως:
 Δεν προβλέπει σε κανένα σημείο του την αρμοδιότητα – δραστηριότητα για τα τουριστικά ή περιφερειακά δίκτυα ούτε για το Θριάσιο Σιδηροδρομικό Κέντρο, το οποίο σήμερα λειτουργεί ο ΟΣΕ με δικό του προσωπικό ανακοινώνοντάς μας μάλιστα ότι θα λειτουργήσει με Σ.Δ.Ι.Τ., ζήτημα για το οποίο εμείς διαφωνούμε.

Δεν αναφέρετε τις αρμοδιότητες της Εκπαίδευσης σε ό,τι έχει σχέση με την επαναπιστοποίηση του προσωπικού. Ουδείς πλέον γνωρίζει τη διδακτέα ύλη, προγράμματα σπουδών, τους εκπαιδευτές και οι ερασιτεχνισμοί σας θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ύπαρξη της σιδηροδρομικής ακαδημίας. Τελευταίο κρούσμα των πειραματισμών σας η ανάθεση στο Σταθμάρχη Κυκλοφορίας να πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του θεωρητική εκπαίδευση!!!

Παρόλα αυτά εμείς οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το Σιδηρόδρομο, αποφασίσαμε να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν, στη βελτίωση ενός Οργανογράμματος, προσπαθώντας να διορθώσουμε τα επιμέρους ζητήματα επί του κειμένου που μας δόθηκε και σας αποστέλλουμε το κείμενο το οποίο μας δώσατε με τις διορθώσεις μας .
Παρά το ότι δεσμευθήκατε ότι θα υπάρξει μία τελευταία συνάντηση προκειμένου να γίνουν οι όποιες διορθώσεις, αποδεικνύετε για μια ακόμη φορά, ότι οι δεσμεύσεις σας δεν έχουν καμία πλέον αξία, καθώς σήμερα ενημερωθήκαμε ότι το εισάγετε ως θέμα για ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 εν μέσω εορτών.
Σας δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, της διαφάνειας και του διαλόγου και δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο εκείνο που επιλέξατε.-


      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου