Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Το Μάιο το εργασιακό νομοσχέδιο – Ο Χατζηδάκης ανατρέπει την εργατική νομοθεσία του 1982


 Aτομικές συμβάσεις, άρα κατάργηση ΣΣΕ – διάλυση συνδικαλιστικού νόμου και πολλά άλλα μας ετοιμάζουν και αυτά τα γράφουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες…


Διαβάζουμε λοιπόν  στο πρωτοσέλιδο στο “Βήμα της Κυριακής”:


ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ! Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ο Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται η απόλυτη ευελιξία στην τηλεργασία – Με ατομικές συμβάσεις η διευθέτηση του χρόνου εργασίας – Απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα για κλάδους…, αύξηση υπερωριών, μητρώα στα συνδικάτα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις απεργίες.


Η πανδημία, πέραν των άλλων, επέβαλε τη βίαιη εισαγωγή της τηλεργασίας, και αυτή με τη σειρά της έφερε πλήθος αφανών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.


Εδώ και έναν χρόνο, εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις, τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε χώρους εργασίας, πλήθος εργαζομένων προσφέρει, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε ένα εν πολλοίς νέο και αρρύθμιστο περιβάλλον, υπηρεσίες εκ του μακρόθεν.


Οι εργαζόμενοι τείνουν να γίνουν αιχμάλωτοι του υπολογιστή σχεδόν επί 24ώρου βάσεως, οι εργοδοτικές απαιτήσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, γενικώς η παλαιά σχέση της οκτάωρης ημερήσιας και της πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης τείνει να ανατραπεί, διαμορφώνοντας εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα και νέες ανάγκες.

1 σχόλιο:

  1. Όσοι επέλεξαν αυτούς τους εμμονικούς για να κυβερνήσουν αυτοδύναμοι, είναι απολύτως υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει και για ότι θα συμβεί. Οι προθέσεις δεν είχαν κρυφτεί πολύ πριν τις Εκλογές, όποιος δεν είχε παρωπίδες τις έβλεπε ξεκάθαρα. Αν ο ατζέντης ανασχημάτισε τον Βρούτση που δεν πρόλαβε, ο κίλλερ με το χαμόγελο θα ολοκληρώσει την αποστολή που ανατέθηκε στην κυβέρνηση από τον ΣΕΒ. Η ηγεσία της ΔΑΚΕ απολαμβάνει τα προνόμιά της και τα στελέχη της, κατά κανόνα αργόμισθοι, δεν επηρεάζονται. Οι απλοί εργαζόμενοι που τους ακολούθησαν και τους στήριξαν, συμφωνούν με τα εξαγγελθέντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή