Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Επιστολή - Κάλεσμα Θανάση Λεβέντη, εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε, για εσωτερική διαβούλευση, η πρόταση της Διοίκησης για το νέο Οργανόγραμμα.

Η εκφρασμένη θέση μου είναι ότι τα Οργανογράμματα  αποτελούν το «εργαλείο» της εταιρείας για την επίτευξη του
σκοπού και των στόχων  της, με εξασφάλιση της διαφάνειας και τη θεσμική και ουσιαστική κατοχύρωση των θέσεων εργασίας. Οφείλουν να εισάγουν εσωτερικές λειτουργίες και τα κατάλληλα εργαλεία που θα διευκολύνουν την επίτευξη των στρατηγικών, μεσοπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων, με την αξιοκρατική αξιοποίηση και ένταξη όλων των εργαζομένων.

Το Οργανόγραμμα που δόθηκε για διαβούλευση με μια πρώτη ανάγνωση, κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται διορθώσεις τόσο στο επίπεδο διάταξης του δυναμικού όσο και στο επίπεδο των διαδικασιών και λειτουργίας του Οργανισμού.

Έχουμε υποχρέωση όλοι, εργαζόμενοι, Σωματεία, Ομοσπονδία να καταθέσουμε προτάσεις για τηβελτίωσή του, σε όφελος της εταιρίας καιτων ίδιων.

Δυστυχώς, οι συνθήκες που βιώνουμε με την παγκόσμια υγειονομική κρίση δεν  επιτρέπουν αυτή η διαβούλευση και η ανταλλαγή απόψεων να γίνει με τον τρόπο της άμεσης δημοκρατίας, που έχει διαχρονικά κατακτήσει και εφαρμόζει το κίνημα.

Εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία μπορούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας, προϊόν της συμμετοχής μας στην εργασιακή διαδικασία και της εμπειρίας μας και να είμαστε αποτελεσματικοί.

Έτσι σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία, παράκληση μου, όποιος/α συνάδελφος/συναδέλφισσα θέλει να διατυπώσει τις προτάσεις του/της, μπορεί να τις καταθέσει  στο email: a.leventis@osenet.grή να τις συζητήσουμε στα τηλ. 6932277205,2105297817.

Ευχαριστώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΣΕ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου