Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΓΣΕΕ ξύπνα, επιτέλους!

 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΡΘΙΟΙ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

Εργαζόμενες, -νοι

Περιμέναμε μια εβδομάδα από την ημέρα που με συνέντευξή του στο Βήμα ο Υπουργός

Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης εξήγγειλε (σε συνέχεια βέβαια και άλλων συνεντεύξεών του) την κατάργηση του 8ώρου τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τη διάλυση του ν.1264/82 για να δούμε τι θα κάνει και πως θα αντιδράσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Περιμέναμε γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε το δικαίωμα σε κανένα να μας πει ότι με τις κινήσεις μας υπονομεύουμε την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Περιμέναμε γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ενότητα, η συμπόρευση και η συστράτευση και όχι οι ευκαιρίες για κριτική.

Περιμέναμε γιατί δεν βασίζουμε την ύπαρξή μας στα λάθη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και δεν περιμένουμε στη γωνία για να ασκήσουμε κριτική.

Όμως και η υπομονή έχει τα όριά της. Και από ένα σημείο και μετά καταντά ανοχή και συνενοχή στα νέα εγκλήματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Για αυτό ως εδώ και μη παρέκει.

Για αυτό και αναγκαζόμαστε δημόσια για μια φορά ακόμα να φωνάξουμε:

Κύριοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συνεδριάστε το Δ.Σ. να πάρουμε τις αποφάσεις που επιβάλλονται.

Κύριοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, σταθείτε επιτέλους στο ύψος των ευθυνών και των περιστάσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Την ανάλυση για τα όσα σχεδιάζει η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, η παράταξή μας την έχει κάνει πολλές φορές εδώ και καιρό με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις.

Επισυνάπτουμε μια από αυτές με ημερομηνία 2 Νοέμβρη 2020.

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Αθήνα, 2 Νοέμβρη 2020

Η ΠΙΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ, Η ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, Η ΠΙΟ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙZONTAΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ

ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ,

ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Εργαζόμενες, -νοι,

Παρότι 700.000 εργαζόμενοιαμείβονται με μέσο μηναίο μισθό 402€,

παρότι το 12% από εμάς αμείβεται με κάτω από 200€,

παρότι το 72% από εμάς παίρνει μηνιάτικο κάτω από 1000€,

η πιο αντικοινωνική κυβέρνηση όλων των εποχών, η κυβέρνηση της Ν.Δ.,

 • σε συνέχεια των αμέτρητων αντεργατικών αποφάσεων της, δώρο στον ΣΕΒ, τη μεγαλοεργοδοσία και τα αφεντικά, όπως το:
 • να μπορούν να μη δηλώνουν σε καθημερινή βάση την εργασία στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά εκ των υστέρων, στο τέλος του μήνα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μετά και τη διάλυση στην ουσία του ΣΕΠΕ να οργιάζει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία,
 • να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να αποφασίζουν εάν θα δουλέψουμε όλο το μήνα ή μόνο 2 εβδομάδες βάζοντάς μας εκ περιτροπής εργασία όποτε αυτοί θελήσουν,
 • να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να μας μετακινούν από τη μία επιχείρηση του Ομίλου στην άλλη κατά πως τους βολεύει,
 • να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να αναστέλλουν την αναστολή των συμβάσεών μας και να μας φωνάζουν για δουλειά όποτε και για όσο χρόνο τους βολεύει,
 • να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να εφαρμόζουν το κεφάλαιο Τηλεργασία, έχοντάς μας στη διάθεσή τους ότι ώρα θέλουν.
 • σε συνέχεια των όσων πέρασε πρόσφατα στο μίνι εργασιακό, όπως:
 • το πάγωμα της αύξησης του κατώτατου μισθού,
 • την απλήρωτη υπερωρία όσων εργαζόμενωνείχαν την ατυχία να προσβληθούν από κορωνοϊό, που αναγκάζονται τις μισές μέρες που έμειναν στο σπίτι να τις αναπληρώσουν δουλεύοντας υπερωριακά,
 • το πετσόκομμα του δώρου των Χριστουγένων, που για το χρόνο της αναστολής εργασίας θα υπολογίζεται επί του επιδόματος των 534€ και όχι επί του ονομαστικού μισθού,
 • σε συνέχεια του πτωχευτικού νόμου που αφαιρεί οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας,
 • σε συνέχεια της κατάργησης της αποζημίωσης απόλυσης για όσους από εμάς εργαζόμαστε σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν,
 • σε συνέχεια της χουντικής έμπνευσης κατάπτυστου νόμου απαγόρευσης των συναθροίσεων που σκοπό και στόχο έχει την τρομοκράτηση και την καθυπόταξή μας  ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε στον κοινωνικό καιάδα που μας ρίχνουν,
 • σε συνέχεια δεκάδων άλλων αντεργατικών ρυθμίσεων,

με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς «διαβούλευση», έρχεται να δώσει ένα ακόμη κτύπημα στην σκληρά δοκιμαζόμενη τάξη μας αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Πιο συγκεκριμένα:

 1. Μετά από 100 χρόνια καταργεί το 8ωρο που είχε νομοθετηθεί με το ν. 2269 του 1920 και επιτρέπει 10ωρη εργασία χωρίς την υποχρέωση υπερωριακής αμοιβής, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν κατά πως τους βολεύει, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή.
 2. Αυξάνει το πλαφόν των ωρών των νόμιμων υπερωριών ώστε να μπορεί ελεύθερα, με όσο γίνεται μικρότερο κόστος, να συνεχίζεται η εκμετάλλευσή μας.
 3. Προωθεί την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
 4. Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απομακρύνουν από τον χώρο εργασίας όποιον από εμάς έχουν απολύσει με προειδοποίηση, ώστε έτσι να μην υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση στο χώρο της δουλειάς.
 5. Καταργεί στην ουσία το ΣΕΠΕ παραπέμποντάς μας για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στον ΟΜΕΔ, έναν οργανισμό που διοικείται κατά κύριο λόγο από εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ, εκπρόσωπος ΓΣΕΕ).
 6. Καταργεί το δικαίωμα της απεργίας αφού στην ουσία καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας δίνοντας τη δυνατότητα στο αφεντικό με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να ψηφίζει αντί ημών.
 7. Πάει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα την προσπάθεια τρομοκράτησης μας και την απαγόρευση πραγματοποίησης της όποιας απεργίας βγάζοντάς την παράνομη εάν υπάρχει περιφρούρηση ή κατάληψη οποιουδήποτε χώρου της επιχείρησης.
 8. Τέλος, μέσα σε άλλες ακόμη κατάπτυστες αντεργατικές διατάξεις, το νομοσχέδιο νεκροθάφτης των εργατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών αφαιρεί τη δυνατότητα της συλλογικής διαπραγμάτευσης σε όποιο σωματείο δε δεχτεί να παραδώσει στους εργοδότες τα μητρώα του!!

    Δηλαδή σε όποιο συνδικάτο δεν αποδεχτεί το φακέλωμα των μελών του!!

Εργαζόμενες, -νοι

Όλα τα παραπάνω χωρίς ίχνος υπερβολής συνιστούν εργασιακό Μεσαίωνα και εάν και εφόσον επιτρέψουμε να περάσουν θα είναι το τελειωτικό κτύπημα για την τάξη μας αλλά και για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλα τα παραπάνω φτιάχνουν τον εργαζόμενο που θέλουν:

 • Χωρίς δικαιώματα
 • Χωρίς καμία προστασία
 • Που θα είναι λάστιχο
 • Που θα φεύγει από το σπίτι του και δε θα ξέρει τι ώρα θα γυρίσει
 • Που θα δουλεύει και (όπως ήδη γίνεται) δε θα πληρώνεται και δεν θα μπορεί να ζήσει.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση,

Πρώτο: Καλούμε τον καθένα από εμάς σε γενικό ξεσηκωμό. Να μάθει, να ενημερωθεί ο καθένας από εμάς για το τι μέλλον μας ετοιμάζει η πιο αντεργατική, η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ.

Δεύτερο: Για μια φορά ακόμη καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσατο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας και να σταματήσει επιτέλους τη στάση του Πόντιου Πιλάτου.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΙΧΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 Γραφείο Τύπου EMEIΣ -ΑΡΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου