Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Οι εργατοπατέρες θέλουν απεργία την...Τρίτη του Πάσχα. Γελάει μαζί τους η εργατιά

Και το μήνυμα της ημέρας απο το στέκι, στην φωτογραφία. 
 Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρό και να διαλύσει τα συνδικάτα, στο παράλληλο σύμπαν της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες αποφάσισαν
πλειοψηφικά ότι η καλύτερη αντίδραση θα είναι να προκηρύξουν 24ωρη απεργία την Τρίτη του Πάσχα!

Σκέφτηκε ο Νικόλας, ο "μπλε" ηγέτης του κινήματος που έχει να εργαστεί 15 χρόνια. 

Τριήμερο είναι το Πάσχα, να το κάνουμε τετραήμερο να χαρεί η εργατιά. 

Και έτσι συναποφάσισαν για εμάς- χωρίς εμάς, απεργία την Τρίτη του Πάσχα, για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά ! Θα κάνουν και ..αγωνιστική συγκέντρωση οι εργατοπατέρες!

Αυτό που δεν τους βγαίνει όμως, είναι ότι Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες γυρίζουν την πλάτη σε αυτήν την ΓΣΕΕ και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και δράσεις την Πέμπτη 6 Μάϊου.

Μάλιστα ψιθυρίζεται ότι σε "μεγάλη" παράταξη, απόχρωσης μπλέ, σε ΔΕΚΟ που βρίσκεται υπο ιδιωτικοποίηση και συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα συνεχώς και οι μισθοί έχουν μειωθεί απο πέρυσι 40%, επιστρατεύτηκαν οι απειλές για διαγραφές προς γαλάζιους συνδικαλιστές, για να μην πάρει  το Σωματείο  απόφαση για την απεργία στις 6 Μάη. 

Ελεύθερα σκέφτονται θα μας πείτε. Αν διαφωνείς, σε διαγράφουν! Δημοκρατία! Το είδαμε και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ άλλωστε, με γαλάζια στελέχη που διαγράφηκαν επειδή ψήφισαν ναι στην ΣΣΕ. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα σε διάλυση με ευθύνη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Και φυσικά η πρόκληση για τον ανεκδιήγητο εργατοπατέρα  παραμένει.

Νικολάκη  στην ΣΣΕ που θα υπογράψεις για τους εργαζόμενους στην χώρα (αν υπογράψεις) μην διανοηθείς να υπογράψεις αύξηση  που θα είναι κάτω απο 60 Ευρώ τον μήνα. 

Όσα πήρε  δηλαδή χάρη στην ΣΣΕ που συμφωνήθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και κατήγγειλε κατόπιν ως...ψίχουλα, σε όλη την Ελλάδα.

Περιμένουμε λοιπόν τουλάχιστο 61 Ευρώ αύξηση απο την διαπραγματευτική του ικανότητα!

Το Δώρο του Πάσχα θα το πάρει ολόκληρο την προσεχή Παρασκευή μάλλον, όταν 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι στην χώρα θα πάρουν το 1/2 ή το 1/3 επειδή βρίσκονται οι συμβάσεις τους σε αναστολή.

Πολιτική απόφαση που ΠΟΤΕ δεν κόντραρε η ΓΣΕΕ. 

Όπως ΣΙΩΠΑ για τα όσα ψηφίζονται εν μέσω κρίσης στα εργασιακά. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου