Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ιδιώτες καλούνται να επιστρέψουν 40 εκατ. από απαλλοτριώσεις

Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα περίπου 40 εκατ. ευρώ που έχουν κληθεί να επιστρέψουν στο κρατικό ταμείο ιδιώτες οι οποίοι είχαν λάβει πολύ μεγάλα ποσά για απαλλοτριώσεις του 2012 που αφορούσαν σιδηροδρομικά έργα του ΟΣΕ .


Το ζήτημα είχε δημιουργηθεί όταν πρωτόδικα είχαν αποφασιστεί τα αποζημιωθούν οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες με ποσά τα οποία κρίθηκαν πολύ μεγάλα (έως υπερβολικά) από το Εφετείο το οποίο είχε εκδώσει απόφαση πέντε χρόνια αργότερα.

Το ζήτημα των απίστευτα υψηλών απαλλοτριώσεων (είναι γνωστές οι αναφορές για τους… φοίνικες που δήλωναν πως είχαν φυτέψει ορισμένοι στα χωράφια τους) έχει απασχολήσει αρκετά όσους ασχολούνται με τα σιδηροδρομικά έργα στον άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης ώστε να ελεγχθεί αν υπήρξαν αντίστοιχα φαινόμενα και σε άλλα σιδηροδρομικά έργα.

Προς το παρόν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών ετοιμάζουν τη νομοθετική ρύθμιση με στόχο να κλείσει η πολυετής εκκρεμότητα.

www.powergame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου