Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Π.Ο.Σ. : 2 αναβολές στην συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου! Δεν υπήρχε..απαρτία!

Για 2η φορά μέσα σε 4 μέρες αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών! Την ώρα που προ των πυλών είναι το αντεργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο η Π.Ο.Σ. αδυνατεί να συνεδριάσει είτε γιατί το Προεδρείο της έστειλε την πρόσκληση 1 ημέρα πρίν και λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της συνεδρίασης, είτε γιατί δεν έχει απαρτία, όπως έγινε χτες Σαββάτο 24 Απριλίου. 

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ. ενημέρωσε ότι δεν θα υπάρξει απαρτία αφού η πλειοψηφία των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δήλωνε κώλυμα για την συνεδρίαση που είχε αποσταλεί πρόσκληση εμπρόθεσμα.

Η εικόνα της Π.Ο.Σ. δυστυχώς καταμαρτυρά την πλήρη απαξίωση στην οποία  έχει περιέλθει το Δευτεροβάθμιο Όργανο εκπροσώπησης των σιδηροδρομικών.

Οι εξαγγελίες για την....Ομοσπονδία Μεταφορών που θα δημιουργούνταν μετά το τελευταίο συνέδριο των μεθοδεύσεων και των αποκλεισμών, αποδείχθηκαν ψεύτικες, τουλάχιστο.

Υπενθυμίζουμε ότι η νομιμότητα της εκλογής του σημερινού ΔΣ αμφισβητείται στα δικαστήρια απο 2 Σωματεία. 

Και φυσικά το να μην μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας, όταν όλοι βλέπουν την κατάσταση στον σιδηρόδρομο αλλά και το επερχόμενο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά ενέχει σαφή μηνύματα.

Θυμίζουμε ότι η Π.Ο.Σ. το 2015-2019, είχε φτάσει στο σημείο να καταγγέλλει ακόμα και την ...σκόνη στο Καλλίδρομο, ενώ σε εβδομαδιαία διάταξη ήταν οι ανακοινώσεις επί παντός ζητήματος.

2 χρόνια τώρα, επικρατεί σιωπή ενώ είναι ζήτημα αν το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συνεδριάσει 3-4 φορές τον τελευταίο χρόνο (έστω και διαδικτυακά).


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου