Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συμφέρουσα από κάθε άποψη η επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 Η ολοκλήρωση των διαδικασιών χρηματοδότησης της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο, χρηματοδότηση η οποία έχει εγκριθεί με την τελευταία αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, σήμερα
Τετάρτη 7 Απριλίου, στην οποία συμμετείχεο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ε.Ε., Κάρστεν Ράσμουσεν (Carsten Rasmussen), στελέχη του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη από τις Βρυξέλλες και την Ελλάδα.

Όσον αφορά τη σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητα του έργου αυτού, κατά την τηλεδιάσκεψη, υποβλήθηκαν ερωτήσεις και εκφράστηκαν απόψεις από όλες τις πλευρές, ενώ α ποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ο ΟΣΕ να συντάξει τη μελέτη βιωσιμότητας της επαναλειτουργίας της γραμμής.

Οι τρεις εταιρείες ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, οι οποίες έχουν και την ευθύνη επαναλειτουργίας του δικτύου, υπήρξαν απολύτως σύμφωνες με την επαναλειτουργία του τρένου από Κόρινθο έως Ναύπλιο, καθώς και με την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του τρένου από Ναύπλιο προς Καλαμάτα, γεγονός που αποτελεί στόχο και στρατηγική επιλογή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει ξεκινήσει και τη σχετική διαδικασία.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος παρενέβη τρεις φορές, αναφέρθηκε στους σπουδαίους σταθμούς που ενώνει αυτή η γραμμή, δεδομένου οτι πρόκειται για παγκοσμίως γνωστούς χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τους οποίους επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο, όπως η Αρχαία Νεμέα, τα Δερβενάκια, οι Μυκήνες, το ‘Αργος, η Τίρυνθα, και το Ναύπλιο. Εξυπηρετεί τον τουρισμό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή του, διευκολύνει συγκοινωνιακά τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής ως προς την πρόσβασή τους προς το αεροδρόμιο των Αθηνών “Ελ Βενιζέλος”- με εξόχως ανταγωνιστικό χρόνο -και συμβάλλει στην αλλαγή κουλτούρας της χώρας μας, όσον αφορά στη χρήση του τρένου.

Η επανεκκίνηση του τρένου έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού θα βοηθήσει και τις 4 Βιομηχανικές Περιοχές της Πελοποννήσου (Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Μελιγαλάς, Καλαμάτα)

Με λίγα λόγια από κάθε άποψη και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων η επανεκκίνηση του τρένου είναι ένα έργο που θα ωφελήσει ουσιαστικά το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, ότι στον ΟΣΕ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια από πλευράς Περιφέρειας, ώστε να ετοιμαστεί με τον αρτιότερο τρόπο η μελέτη βιωσιμότητας και να είναι πλήρης και τεκμηριωμένη.

Υπενθυμίζεται οτι με την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020, εγκρίθηκαν 15.000.000 ευρώ για την επανεκκίνηση του τρένου από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου