Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση - Κάλεσμα ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα – σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου
από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων, των συνδικάτων τους και όχι των Κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Όπως πέρσι τέτοιες μέρες που με την «πειθαρχημένη απειθαρχία μας» στείλαμε μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο, σπάζοντας στην πράξη τις κυβερνητικές απαράδεκτες απαγορεύσεις, πρέπει και φέτος η οργάνωση της εργατικής Πρωτομαγιάς να γίνει υπόθεση δική μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και την Π.Ο.Σ. να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απατώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αγώνα.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας συνεχίζουμε να μετράμε τους νεκρούς μας και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα λόγω της τάχα «έκτακτης» κατάστασης. Τα αντεργατικά μέτρα βρίσκονταν στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης απλά η πανδημία συνέβαλλε στην επιτάχυνσή τους. Εργοδότες, Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, Ε.Ε. επιβάλλουν νέου είδους μνημόνια, χτυπούν εργατικές κατακτήσεις, ρίχνουν ακόμα πιο χαμηλά την αξία της εργατικής δύναμης, δυναμώνουν την εκμετάλλευση προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών Ομίλων στα πλαίσια της βαθιάς κρίσης που χτυπάει ξανά την οικονομία. 

Η ισοπέδωση των εργατικών κατακτήσεων που απέμειναν είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δις € από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα πάνε στους Επιχειρηματικούς Ομίλους και όχι για Υγεία, Δημόσια νοσοκομεία, Παιδεία κ.λ.π. 


135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο για 8ωρη εργάσιμη ημέρα, 101 χρόνια μετά την κατάκτησή της στη χώρα μας, γυρίζουν τον τροχό της ιστορίας δεκαετίας πίσω.

Έχοντας παρέα τα φερέφωνά τους στη ΓΣΕΕ, θέλουν τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, θέλουν να επιβάλλουν 10ωρη εργασία, παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες με αφετηρία το επικουρικό, θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση και στην απεργία.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το χτύπημα στο σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας μας αλυσοδένει στη δουλειά και ο εργοδότης αποκτά επιπλέον «διευθυντικό δικαίωμα» στον ελεύθερο χρόνο μας, στην ξεκούρασή μας, στην επαφή με τα παιδιά μας, με την οικογένειά μας.

Με αγωνιστική αισιοδοξία στο δίκιο, τους αγώνες και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης να κατακτήσει το πλούτο που παράγει, την 1η ΜΑΗ συγκροτούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε τους στόχους για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


Να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να καταθέσει το Νομοσχέδιο – έκτρωμα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.   Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, 5νθημερο – 35ωρο.

Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημιώσεις.

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Επίσπευση των εμβολιασμών.

Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις. Επίδομα ανεργίας στα 600 € για όσο διαρκεί η ανεργία και με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Προσλήψεις στον ΟΣΕ και επαναπρόσληψη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλων των απολυμένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με Σ.Σ. Εργασίας και όχι ατομικές.

Όχι στην έμμεση ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Σιδηρόδρομος που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


ΟΛΟΙτην ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, για να τιμήσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. 

Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα - 10.00’στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


Με ταξικούς χαιρετισμούς.


ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου