Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

8 ημέρες κινητοποιήσεων απο τους Ισπανούς Μηχανοδηγούς (SEMAF)


 Το συνδικάτο των μηχανοδηγών αντιδρά στην πολιτική της εταιρείας RENFE (Κρατική) για την επαναφορά ΟΛΩΝ  των δρομολογίων καθώς και εργασιακά ζητήματα. Οι αλλαγές στον σιδηροδρομικό τομέα με την είσοδο νέων παικτών στην  αγορά των επιβατικών τρένων
υψηλής ταχύτητας σε συνδυασμό με  εργασιακά ζητήματα , όπου η RENFE δεν ήταν συνεπής με τις δεσμεύσεις της στους μηχανοδηγούς (εξαιτίας των οποίων είχαν ανασταλεί κινητοποιήσεις πριν μερικές εβδομάδες)  οδήγησαν στην απόφαση του Σωματείου για 8ημερες κινητοποιήσεις με την πρώτη ημέρα να προσδιορίζεται στις 30 Σεπτεμβρίου και να ακολουθούν άλλες 7 ημέρες στις 1,4,5,7,8,11 και 12 Οκτωβρίου. 

Αν και υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις όπως αναφέρουν οι  συνάδελφοι, οι απόψεις των 2 μερών απέχουν πολύ. Σημαντικά ζητήματά είναι και αυτά που επηρεάζουν τους επιβάτες με τον σιδηρόδρομο σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα αυτούς που χρησιμοποιούν τις γραμμές που επιδοτεί το Ισπανικό Κράτος αλλά και η παραβίαση όρων ΣΣΕ που είχαν συμφωνηθεί απο το 2007. 

Η στρατηγική της εταιρείας οδηγεί σε συρίκνωση των δρομολογίων και των εργαζόμενων σε αυτήν αναφέρει οι μηχανοδηγοί και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τον κλάδο έλξης. 

Οι εξελίξεις παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν ότι τα συνδικάτα μηχανοδηγών στην Ευρώπη βρίσκονται στην πρωτοπορία για την προστασία των συμφερόντων του σιδηροδρόμου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτόν. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου