Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχονται 300 και πλέον προσλήψεις στον ΟΣΕ, επαναπροσδιορίζεται η σχέση ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ

 Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του ΟΣΕ είναι η έλλειψη προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων από παλαιότερα έτη.bΟ Οργανισμός θεωρείται υποστελεχωμένος και γι΄ αυτό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κινεί διαδικασίες για την πρόσληψη

300 και πλέον εργαζομένων (έκτακτες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας).


Στα τέλη του 2019, ο ΟΣΕ (μητρική εταιρεία) απασχολούσε 1.137 άτομα. Μόνο το 2019 αποχώρησαν 108 άτομα και προσλήφθηκαν 53, μέσω μετατάξεων.


Επίσης, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει στην κατοχή του μελέτη για την ανασυγκρότηση ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους.


Η μελέτη περιλαμβάνει 3 σενάρια, ένα εκ των οποίων αναφέρεται στην απόσχιση της ΕΡΓΟΣΕ από τον ΟΣΕ.


Σημειώνεται ότι την ανασυγκρότηση του Ομίλου ΟΣΕ παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως φαίνεται και από τις εκθέσεις μεταμνημονιακής εποπτείας.


Φ. Φωτεινός - metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου