Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

GDL (Μηχανοδηγοί) . Συμφωνία με την DB - Oι συντάξεις είναι ασφαλείς δηλώνουν οι Γερμανοί συνάδελφοι

Η διαπραγμάτευση μεταξύ του Γερμανικού Συνδικάτου Μηχανοδηγών  (GDL) και της  Deutsche Bahn (DB) κατέληξε επιτυχώς. Στο Βερολίνο σήμερα τα 2 μέρη συμφώνησαν σε σημαντικές βελτιώσεις στην συμφωνία που συζητιόταν απο το καλοκαίρι και αναφορικά με αυξήσεις
και ωράρια εργασίας. Με το σύνθημα "Οι συντάξεις είναι ασφαλείς" - " Die Rente ist sicher!"  ο Πρόεδρος του συνδικάτου Claus Weselsky ευχαρίστησε όσους βοήθησαν τις τελευταίες ημέρες να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.  


Ο  Weselsky έκανε ειδική αναφορά για το θέμα των συντάξεων "Υποσχεθήκαμε να προστατεύσουμε τις συντάξεις και αυτό κάναμε. Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις για όλους τους μηχανοδηγούς που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31/12/21 είναι εγγυημένες για το σύνολο του εργασιακού τους βίου. Όσοι προσληφθούν στην  Deutsche Bahn το  2022 θα έχουν διαφορετικό καθεστώς στο Ταμείο ασφάλισης και θα λάβουν εγγυημένα ένα ποσοστό 3.3 % απο αυτό για την αρχή και έτσι θα έχουν μια λογική πορεία συνταξιοδότησης. 

Τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης : 

Δεκέμβρης 2021 : 1.5 % αύξηση,  Επίδομα COVID  600 Euro για τους χαμηλόμισθους  και  400 Euro για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα.  

Μάρτιος 2022:  Επίδομα για τον COVID  400 Euro για όλους

Μάρτιος  2023: 1.8% αύξηση. 

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας λήγει στις 31/12/2023 και καλύπτεί όλους τους μηχανοδηγούς στην DB. Η συμφωνία δεν επηρεάζει τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Deuche Bahn, που είχαν ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία. 

Σε μια δύσκολη περίοδο για την DB οι μηχανοδηγοί κατόρθωσαν μια αξιοπρεπή συμφωνία τόνισε ο Weselksy καταλήγοντας ότι το GDL ήταν έτοιμο για αυτήν απο πέρυσι τον Απρίλη και αν υπήρχε η δέουσα σοβαρότητα απο την εργοδοσία θα είχαν αποφευχθεί οι απεργίες των τελευταίων ημερών. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου