Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ: Το τάξιμο (μετατάξεις, τοποθετήσεις) πάει σύννεφο, η αλήθεια όμως....

Στο τάξιμο κερδίζουν με ...διαφορά! 
 Η αποκάλυψη από το στέκι της έλξης για τις 58 θέσεις μαθητών στον ΟΣΕ μέσω του ΟΑΕΔ και των ΕΠΑΣ ξεγύμνωσε για μια ακόμα φορά το  παιχνίδι των συνδικαλιστών

των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στον σιδηρόδρομο. Οι συνδικαλιστές  των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ τάζουν τα πάντα στους πάντες, ενώ τις τελευταίες 15 μέρες και μετά την παραίτηση του κ. Τσαλίδη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ορισμένοι εξ αυτών έχουν αποκτήσει ύφος Καρδηναλίου θεωρώντας πως ....τώρα κάνουν κουμάντο σε μια ιδιωτική εταιρεία. 
Η προσέγγιση αυτή, ασφαλώς προκαλεί θυμηδία σε όσους γνωρίζουν την λειτουργία της Ferrovie Dello Stato αλλά και παρακολουθούν προσεκτικά τα δρώμενα στην εταιρεία. 
Και τα ταξίματα φυσικά αποδεικνύονται φρούδες υποσχέσεις....

Ας δούμε τι έχουν τάξει ως τώρα -μαζί-  συνδικαλιστές
  • ότι θα γίνονταν μετατάξεις απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΟΣΕ. Μάλιστα καλούσαν και συναδέλφους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους -προφορικά!- στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχαν φτιάξει και λίστα με εγγραφές και κρατούσαν και σειρά προτεραιότητας!  Οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τους Μαυρογιαλούρους να τους ειδοποιήσουν. 
  • ότι κάποτε θα ψηφιστεί το Οργανόγραμμα στον ΟΣΕ και θα γίνουν οι τοποθετήσεις σε αυτό. Ακόμα ωστόσο αυτό δεν έχει εγκριθεί ούτε απο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ! Οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τους Μαυρογιαλούρους  να τους ειδοποιήσουν. 
  • ότι θα γίνουν οι 300 προσλήψεις στον ΟΣΕ και θα "μεσολαβούν" για όσους ενδιαφέρονται. Θεμιτό θα πείτε.  Λησμονούν ασφαλώς ότι ΑΝ κάποτε αυτές εγκριθούν, (ΑΝ)  υπάρχει ο έλεγχος του ΑΣΕΠ. Το πάθημα στην ΣΤΑΣΥ με τους πίνακες επιτυχόντων στον διαγωνισμό, που άλλαξαν μετά τις καταγγελίες για παρατυπίες, δεν τους έγινε μάθημα...ΩΣΤΟΣΟ...οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τους Μαυρογιαλούρους  να τους ειδοποιήσουν. 
  • Ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα πλέον αλλάζουν γιατί "κουμάντο" θα κάνει ο...."Νικολάκης". Εδώ γελάμε. . Εδώ ο Νικολάκης δεν έχει καταλάβει ότι ο μισός σιδηρόδρομος έχει κλείσει και ακόμα νομίζει ότι οι συνδικαλιστές κάνουν κουμάντο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ας περιμένουν οι συνάδελφοι τον Νικολάκη, έρχεται. Κάποτε. 
  • Ότι θα υπογραφεί νέα ΣΣΕ στον ΟΣΕ. Αυτό είναι το ανέκδοτο της χρονιάς. Η ΟμοσποΝΔία Σιδηροδρομικών θα υπογράψει ΣΣΕ στον ΟΣΕ. Εδώ δεν γίνονται καν διαπραγματεύσεις, τι ακριβώς θα υπογράψουν ; Οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τους  Μαυρογιαλούρους να τους ειδοποιήσουν πότε θα υπογραφεί η νέα ΣΣΕ. Και το εκπληκτικό είναι ότι η Π.Ο.Σ. δεν μιλάει κάν! 
Το μόνο που έχει απομείνει στους μπλέ και πράσινους συνδικαλιστές λοιπόν, είναι το τάξιμο και διευθετήσεις στον Δημόσιο ΟΣΕ (Ρουσφέτια) για ένα πολύ κλειστό μάλιστα κύκλο συμφερόντων. 
Τόσο κλειστό, που η αγωνία τους, είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές στο "Νέο Σωματείο¨ στον ΟΣΕ. 
Θα προλάβει να έχει ψηφιστεί το νέο Οργανόγραμμα; Να τάξουν και πάλι για να δημιουργήσουν επίπλαστους συσχετισμούς δυνάμεων. 
Τάξτε, απο το τάξιμο κανείς δεν έχασε.....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου