Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Η Θεσσαλία θα αργήσει να δει το "Ασημένιο Βέλος"

Από αναβολή σε αναβολή η κυκλοφορία του «Ασημένιου βέλους» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο παρά το γεγονός ότι αναμένεται με αγωνία από τους μετακινούμενους, και στη Θεσσαλία, καθυστερεί αδικαιολόγητα.


Η άφιξη των τριών πρώτων συρμών, που θα εκτελούν το πολυαναμενόμενο ταχύτατο δρομολόγιο Αθήνα - Λάρισα -Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διαρκεί 3 ώρες και 15 λεπτά, έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του έτους, ωστόσο η δρομολόγησή τους φαίνεται ότι κόλλησε στην... άμμο.

Οι συρμοί διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να ενταχθούν στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με εξαίρεση ένα. Πρόκειται για συσκευές αμμοδιασποράς, οι οποίες ενεργοποιούνται σε έκτακτες συνθήκες όταν απαιτείται η διασπορά άμμου στις ράγες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία του συρμού. Η εν λόγω συσκευή τοποθετείται στο κάτω μέρος του τρένου και ελευθερώνεται προκειμένου το τρένο να μπορεί να κινηθεί σε συνθήκες υγρασίας, παγετού ή έντονης χιονόπτωσης και κυρίως σε σημεία του δικτύου που βρίσκονται υπό κλίση. Το γεγονός ότι τα τρένα δεν διαθέτουν τις συσκευές αυτές δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) να δώσει την πολυπόθητη πιστοποίηση στους τρεις ανασκευασμένους συρμούς των ιταλικών σιδηροδρόμων.

Η ΡΑΣ έχει δώσει παράταση (έως τα μέσα Νοεμβρίου), όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να εντάξει στον φάκελό της είτε κάποιο αίτημα εξαίρεσης (από την υποχρέωση διάθεσης της συσκευής αμμοδιασποράς) είτε τα σχετικά έγγραφα που θα πιστοποιούν την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης του συγκεκριμένου συστήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί το κόστος τοποθέτησης του συστήματος αμμοδιασποράς να μην είναι μεγάλο, ωστόσο σε περίπτωση που προκριθεί αυτή η λύση, η μετασκευή που θα απαιτηθεί θα διαρκέσει μερικούς μήνες, μεταθέτοντας ακόμα περισσότερο την έναρξη των γρήγορων δρομολογίων. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένοι συρμοί δεν μπορούν λόγω της γεωμετρίας τους να υποδεχθούν το εν λόγω σύστημα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι παραπάνω ενδείξεις, οι έως τώρα σκέψεις θέλουν την ανάθεση για τον επανέλεγχο των συρμών σε ανεξάρτητο ευρωπαϊκό, ενδεχομένως, οργανισμό πιστοποίησης.

Ο έλεγχος αυτός θα περιλαμβάνει δοκιμές στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, που θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια κυκλοφορίας τους υπό ειδικές συνθήκες (κυρίως καιρικές, όπως υπερβολικό ψύχος και υγρασία), χωρίς τη χρήση του συστήματος αμμοδιασποράς.


Μετά από όλα αυτά καλή άνοιξη και βλέπουμε...


Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου