Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Π.Ο.Σ. Η Κυβέρνηση τρομοκρατεί τους εργαζόμενους της χώρας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την πασιφανή πλέον αναλγησία και τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων της χώρας.

Σε μια περίοδο όπου αφενός μεν οι συνέπειες της πανδημίας που επιδείνωσε την κατάσταση της 12ετούς κρίσης και των μνημονίων και
αφετέρου την ακρίβεια την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που μαστίζουν την κοινωνία, η Κυβέρνηση δίνει εξετάσεις με επιτυχία μόνο στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά των εργαζομένων.

Μετά από δώδεκα χρόνια όπου οι περικοπές λόγω της κρίσης παγιώθηκαν και οι Σ.Σ.Ε. ουσιαστικά δεν υφίστανται, η Κυβέρνηση ψήφισε το Νόμο Χατζηδάκη ενισχύοντας  το «οπλοστάσιο» των εργοδοτών βάζοντας στο «γύψο» όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Επιπροσθέτως, την κάθε αντίδραση των εργαζομένων την αντιμετωπίζει με κατασταλτικά μέτρα, σέρνοντας τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια όπως έγινε χθες με τα Σωματεία των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, με απαίτηση να επιβληθούν χρηματικές ποινές και εξάμηνη φυλάκιση. Το έγκλημα που διέπραξαν είναι, ότι συμμετείχαν στη στάση εργασίας που προκήρυξε το Ε.Κ.ΑΘΗΝΑΣ διότι εκδικάζονταν στο ΣτΕ η προσφυγή για το Νόμο Χατζηδάκη.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που θυμίζει τις πρακτικές παλαιών δεκαετιών κι ο αυταρχισμός που επιδεικνύουν, θα μας βρουν απέναντι και δε θα μείνουν αναπάντητες από τους εργαζόμενους. 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου