Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΓΣΕΕ : Να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ μετά την συνάντηση για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 
 Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είπαμε και λέμε, ότι έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή. Αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως αυτοί που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει εκτινάξει και τον πληθωρισμό στα ύψη. 

Επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό, να βρούμε κάποιες λύσεις που θα δώσουν ανάσες, ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς. 

Καλούμε και την Κυβέρνηση και τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να στέρξουν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και κυρίως να της δώσουν μία διάσταση, η οποία έχει μεγάλη θεσμική αξία. Να επαναφέρουμε το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σ΄ αυτή τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου