Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ενώνουν και πάλι τις φωνές τους οι Δήμοι Αμφίκλειας - Ελάτειας και Δελφών για το τραίνο

 Επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και δρομολόγια που δε γίνονται καθόλου ή γίνονται με καθυστέρηση, κάνουν λόγο σε κοινή τους επιστολή - διαμαρτυρία οι Δήμοι Αμφίκλειας - Ελάτειας και Δελφών, σχετικά με τη γραμμή Τιθορέα - Μπράλος - Λειανοκλάδι και τη σύνδεση των περιοχών τους κυρίως
με την Πρωτεύουσα.

Παρά την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους οι επικεφαλής των δύο Δήμων είναι έτοιμοι να συζητήσουν με την εταιρία για την ορθή σχεδίαση των ωραρίων των δρομολογίων, κατά τρόπο που θα εξυπηρετεί μόνιμους κάτοικους και επισκέπτες.

Το κείμενο της επιστολής:

«Δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ανακοινώθηκε η επαναφορά σε καθημερινή συχνότητα των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 1520 και 1521, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο από 14 Απριλίου 2022 στο δελτίο τύπου για τη νέα Σύμβαση Παροχής Δημόσιας Υπηρεσίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρίας σας.

Μάλιστα στις σχετικές ανακοινώσεις του καθ' ύλην αρμοδίου Υπουργού Μεταφορών έγινε ρητή μνεία ότι θα γίνονται δρομολόγια σε όλη τη χώρα, επί συνόλου του δικτύου μας, ακόμα και στους θεωρούμενους ως μη εμπορικούς προορισμούς. Κι αυτό πλέον θα διασφαλίζεται από την εταιρία σας πραγματικά, αφού για πρώτη φορά τίθενται ρήτρες και κυρώσεις.

Το γεγονός αυτό μέσω των εξαγγελιών του πλέον αρμοδίου Υπουργού, ήτοι του Υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή, γέμισε ικανοποίηση όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας τέλος στον παρατεταμένο συγκοινωνιακό αποκλεισμό που μας είχαν οδηγήσει οι επιλογές σας, δικαιώνοντας παράλληλα τα εύλογα και δίκαια αιτήματά μας, όπως αυτά είχαν αποτυπωθεί στο σύνολο των επιστολών που σας είχαμε αποστείλει, διεκδικώντας τα νόμιμα για τους πολίτες και όλες τις κοινότητες που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή.

Όταν έγινε η ανάρτηση του προγράμματος των δρομολογίων στην ιστοσελίδα της εταιρίας σας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτά που εξαγγέλθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό, αποτυπώθηκαν άστοχα στο πρόγραμμά σας και μεταφράστηκαν είτε ως υπολειτουργία, είτε ως δυσλειτουργία. Ενδεικτικά σας επισημαίνεται ότι η άφιξη στην Αθήνα αντί για τις 9:24 το πρωί, μετατίθεται για τις 12:00, ενώ η επιστροφή από την Αθήνα, ενδεικτικά στην Αμφίκλεια αντί για τις 21:34 το βράδυ, μετατίθεται στις 0:17 τα μεσάνυχτα. Επίσης, η διαδρομή Αμφίκλεια – Αθήνα πλέον διαρκεί τέσσερις ώρες, από 2 ώρες και 10 λεπτά που διαρκούσε, ενώ η διαδρομή από Μπράλο προς Αθήνα πλέον διαρκεί τεσσεράμισι ώρες.

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, είναι εντελώς οξύμωρο τις τελευταίες ημέρες να παρακολουθούμε από τους δέκτες μας πολύωρα τηλεοπτικά αφιερώματα από εκπομπές που συγκεντρώνουν τεράστια ποσοστά τηλεθέασης με κύριο αντικείμενο την προβολή της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής μας, κι εσείς να εξακολουθείτε με τον υφιστάμενο σχεδιασμό του ωραρίου των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών να έχετε αποκόψει τους κατοίκους των Δήμων μας, από δρομολόγια που θα τους έδιναν τη δυνατότητα άφιξης στην πρωτεύουσα κατά τις πρωινές ώρες, ώστε να διεκπεραιώσουν με ευκολία διάφορες υποχρεώσεις τους.

Αυτή είναι η πολιτική σας για την εξυπηρέτηση των πολιτών;

Αυτή είναι η αξιοποίηση των επιδοτήσεων της κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές;

Θα πρέπει επιτέλους η εταιρία σας, μετά και τις εξαγγελίες του αρμοδίου Υπουργού για την πλήρη και συνεχή εκτέλεση των δρομολογίων σε όλη τη σιδηροδρομική γραμμή, - να λάβει υπόψη της και να αξιολογήσει ορθά την ομόφωνη δυσαρέσκεια η οποία έχει αποτυπωθεί στο παρελθόν σε όλα τα σχετικά ψηφίσματα διαμαρτυρίας, τα οποία συνυπογράφονται από δεκάδες συλλόγους και τοπικούς φορείς των Δήμων Αμφίκλειας Ελάτειας και Δελφών, με σκοπό να ικανοποιήσει το εύλογο και δίκαιο αίτημά όλων μας για την επαναφορά της εκτέλεσης των δρομολογίων με αρ. 1520 και 1521, κατά τρόπο λειτουργικό και βιώσιμο, ανταποκρινόμενος στις πραγματικές και εύλογες ανάγκες τόσο των δημοτών μας, όσο και των επισκεπτών μας

Εκ μέρους των συνυπογραφόντων το παρόν ψήφισμα θεωρείστε δεδομένη την παροχή κάθε συνδρομής κι επιπρόσθετου πληροφοριακού στοιχείου που τυχόν χρειαστείτε, προκειμένου να σχεδιάσετε ορθά το ωράριο των δρομολογίων, κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται λειτουργικά στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας και στις εξαγγελίες του αρμοδίου Υπουργού για την πλήρη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, αίροντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον παρατεταμένο -πλέον των τριών ετών- συγκοινωνιακό αποκλεισμό και εν γένει υποβάθμιση της περιοχής μας που οδήγησαν οι επιλογές της εταιρίας σας».

www.lamiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου