Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Πάνω από 3 εκατ. οι νεκροί εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, ενώ άλλοι 374 εκατ. υποφέρουν από ασθένειες ή ατυχήματα

Τα στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες κ.λπ., για μια ακόμη φορά, σήμερα, 28 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, σοκάρουν. Και δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς τύχης», αλλά αποτέλεσμα
των κυβερνήσεων,  και της εργοδοσίας που θεωρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία ως κόστος, με αποτέλεσμα να τα περικόπτουν ή να μην τα παρέχουν, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, τους εργαζομένους τους οποίους θεωρούν αναλώσιμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, παγκοσμίως, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι πεθαίνουν από εργατικές ασθένειες ή δυστυχήματα κάθε χρόνο και 374 εκατομμύρια υποφέρουν από τραυματισμούς ή ασθένειες στο χώρο εργασίας. Μόνο το 20 % έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Το συγκλονιστικότερο είναι ότι ουδείς καταγράφει άμεσα το μεγάλο αριθμό των δυστυχημάτων και κατά συνέπεια δεν υπάρχει αντίληψη του μεγέθους του δράματος και της επείγουσας ανάγκης να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφαλών και υγιών χώρων εργασίας.


Στη χώρα μας τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα δεν έχουν σταματημό.


  • Μόλις σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά λιμενεργάτης εν ώρα εργασίας στην περιοχή του ΣΕΜΠΟ, έπεσε από ύψος 12 μέτρων αφού υποχώρησαν τα σαπισμένα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου.


  • Έξι (6) εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε διάστημα εννέα ημερών από την Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου.
  • Το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά απασχόλησε τα ΜΜΕ στο πλαίσιο του αστυνομικού ρεπορτάζ, μία μόνο μέρα.
  • Στην Κόρινθο και στην θάλασσα του Αστακού βρέθηκαν νεκροί δύο Ινδοί εργάτες, ανασφάλιστοι πιθανότατα και με διερεύνηση των υποθέσεων για υπαγωγή τους στην κατηγορία για εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπων.
  • Σε εργολαβία πρασίνου του Δήμου Ελληνικού- Ηλιούπολης, οι πληροφορίες λένε ότι ο εργολάβος «δανείστηκε» clark εμπορευμάτων δίχως προστατευτικό κάγκελο, από παρακείμενη επιχείρηση υπεραγοράς δομικών υλικών(!!), για «να κάνει την δουλειά του». Ο εργολαβικός εργαζόμενος που ανέβηκε στην πλατφόρμα φόρτωσης εμπορευμάτων για να καθαρίσει τα δέντρα από τα κουκούλια, έπεσε και σκοτώθηκε.

  • Την Δευτέρα 4 Απριλίου εργάτης λατομείου σκοτώθηκε στη Θάσο.

  • Το Σάββατο 16 Απριλίου αγρότης σκοτώθηκε σε αγροτικές εργασίες στην Μεσαρά στην Κρήτη, ενώ την ίδια ημέρα εργολαβικός στην χαλυβουργία στον Βόλο, έπεσε από ύψος 5 μέτρων και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύσκολα θα ανταποκριθεί στη μηχανική υποστήριξη που του παρέχεται.


Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...


Πηγή ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου