Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι                                                                       

Στα πλαίσια της καθιερωμένης επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε για την συνεδρίαση του νέου ΔΣ την 19/4/2022

που προέκυψε από τις πρόσφατες  εκλογές τις 13/4/2022 και τη συγκρότησή του σε σώμα.

Το Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών συνεπής στις θέσεις του, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, τηρώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες  για την ομαλή, ενωτική, αγωνιστική και ουσιαστική  λειτουργία του Σωματείου και με βάση το συσχετισμό που προέκυψε  από τις τελευταίες εκλογές   ( 4 έδρες η ΔΑΣ 3 έδρες το Δίκτυο ) πρότεινε Αντιπροσωπευτικό - Αναλογικό  Προεδρείο το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των  συνδικάτων ( Σωματεία - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ) διεκδικώντας τη θέση του Γραμματέα στο σωματείο, αυτή που μας αναλογεί.

Η απάντηση της πλειοψηφίας ήταν αρνητική και μάλιστα με περισσή αλαζονεία.                  

Κατόπιν αυτού όλες τις θέσεις του Προεδρείου: ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΑΜΙΑΣ ) κατελήφθησαν μόνο από τα μέλη της ΔΑΣ.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στις αρχαιρεσίες τις 13/4/2022 προσήλθαν και ψήφισαν 502    μέλη από τα 3500 περίπου δηλαδή ψήφισε το 14,34% των μελών. Άρα η ΔΑΣ πήρε το 8,83% των μελών και το Δίκτυο το 5,51 % και προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Είναι ευχαριστημένη η πλειοψηφία; Γιατί αυτή η αλαζονεία ‘’των διδασκόντων την δημοκρατία’’; Από το αποτέλεσμα και την συμμετοχή των μελών; Εμείς πάντως όχι.

     Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να προσπαθούμε, ώστε να θεσμοθετηθούν παραρτήματα ανά περιφέρεια - περιοχή, αναβαθμίζοντας γενικότερα την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του σωματείου, αλλά και για να πηγαίνει η κάλπη στις εκλογές στις μεγάλες πόλεις του Δικτύου, δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα μέλη της περιφέρειας να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Το Δίκτυο από εδώ και στο εξής θα σας ενημερώνει για ότι συμβαίνει στην λειτουργία του σωματείου, για τις προτάσεις που κάνουμε στο ΔΣ, αλλά και για τις αποφάσεις που παίρνο-νται.

 

Με Συναδελφικούς Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου