Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Nα σταματά το Βέλος και στο Λιανοκλάδι

Στη Βουλή έφεραν το θέμα του αποκλεισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου από το δρομολόγιο ICE «Αθήνα-Θεσσαλονίκη» ο Βουλευτής
Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Νίκος Παππάς. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία προσυπογράφουν ακόμη 14 Βουλευτές από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

«Η νέα αυτή δυσάρεστη εξέλιξη, όχι μόνο υποθηκεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και ευρύτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά αντιβαίνει και στην κοινή λογική, δεδομένου ότι ο εν λόγω σταθμός βρίσκεται γεωγραφικά στη μέση της απόστασης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Με αυτή την απόφαση, επιδεικνύεται πλήρης αδιαφορία στις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων και επαγγελματιών της Φθιώτιδας, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετούνται από το “Λευκό Βέλος”, το νέο τρένο της γραμμής “Αθήνα – Θεσσαλονίκη” […] Ο σημερινός σχεδιασμός έχει αποκόψει τους κατοίκους της Φθιώτιδας από δρομολόγια που θα τους έδιναν τη δυνατότητα άφιξης στην πρωτεύουσα κατά τις πρωινές ώρες, ώστε να διεκπεραιώσουν με ευκολία διάφορες υποχρεώσεις τους».

Όπως τονίζεται, τα τελευταία τρία έτη, η υποβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών είναι πρωτοφανής. «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς στην ολοκλήρωση κρίσιμων έργων, όπως τα 270 χλμ ηλεκτροκίνησης στον άξονα “Αθήνα – Θεσσαλονίκη”, τα 190 χλμ νέας υπερσύγχρονης γραμμής στο «Τιθορέα – Δομοκός», τις δίδυμες σήραγγες Καλλιδρόμου μήκους 9,3 χλμ και Όθρυος μήκους 7 χλμ και την παράδοση της σιδηροδρομικής γέφυρας Εκκάρας. Όμως, σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες της καθυστερημένης έναρξης των δρομολογίων ICE “Αθήνα-Θεσσαλονίκη” με μεταχειρισμένα τρένα ETR470, τα οποία είναι πολλαπλώς επιβαρυμένα από πολυετή χρήση στην Ιταλία, όπως αναδείχθηκε και σε ερώτησή μας στις 22 Φεβρουαρίου».

Η Φθιώτιδα δεν βιώνει για πρώτη φορά τη «σιδηροδρομική εγκατάλειψή» της. Αντιθέτως, τα τελευταία τρία έτη, μέσω στοχευμένων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, ο κ. Σαρακιώτης έχει επίσης αναφερθεί στη διακοπή δρομολογίων, στην υπολειτουργία σιδηροδρομικών σταθμών και στην έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών σε Φθιώτιδα και Φωκίδα, στη διαμαρτυρία εκπροσώπων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και του Δήμου Δελφών, στην υπολειτουργία του δικτύου σε Μπράλο, Μώλο και Στυλίδα, καθώς και συνολικά στην κατάσταση του σιδηροδρόμου στη Φθιώτιδα μέσω επίκαιρης ερώτησης.

Σύμφωνα με τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο επαναπροσδιορισμός του δρομολογίου ICE «Αθήνα-Θεσσαλονίκη», με τη συμπερίληψη του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, αποτελεί «μονόδρομο» καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η Κεντρική Ελλάδα θα μείνει εκτός των σιδηροδρομικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για χιλιάδες κατοίκους και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου