Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η υπομονή έχει και τα όριά της

 Τα γεγονότα έως εδώ λένε ότι εις βάρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων όλης της χώρας στήθηκε εδώ και μήνες ένα τεράστιο πάρτι αισχροκέρδειας

Ακόμα κι αν η κυβέρνηση ανακοινώσει σήμερα ή αυτές τις ημέρες κάποια μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών του ηλεκτρικού ρεύματος, υπό την πίεση της δημοσκοπικής κατάρρευσης, τα γεγονότα έως εδώ δεν σβήνονται. Και τα γεγονότα έως εδώ λένε ότι εις βάρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων όλης της χώρας στήθηκε εδώ και μήνες ένα τεράστιο πάρτι αισχροκέρδειας από το οποίο οι πάροχοι θησαύρισαν.  

Ένα πάρτι που η κυβέρνηση κάλυψε με κοροϊδίες, ψέματα, αστείες δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου για να το παρατείνει όσο περισσότερο γίνεται. Και που οι επιπτώσεις του στην ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, στη λειτουργία δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και στην πραγματική οικονομία υπήρξε ολέθρια.

Δεν πρόκειται για λάθος ούτε για ανικανότητα. Πρόκειται για διαπλοκή με τεράστια υλικά ανταλλάγματα. Κανείς δεν επιλέγει να αυτοκτονήσει πολιτικά όταν δεν έχει κάποιο κέρδος από αυτό.

Αλλά ακόμα κι αν σκοπεύουν να ανακοινώσουν κάποια μέτρα ελάφρυνσης για να σώσουν τα ποσοστά τους που γκρεμίζονται, καλά θα κάνουν να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για επιδότηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας με χρήματα του Δημοσίου. Γιατί μπορεί οι λογαριασμοί να μειωθούν σε ανεκτά επίπεδα, ο κόσμος όμως θα έχει πληρώσει τα ίδια ποσά μέσω του προϋπολογισμού. Κι αυτό ενισχύει την αίσθηση της καραμπινάτης διαπλοκής.

Ας προσέχουν λοιπόν. Γιατί το έχουν παραξηλώσει. Και η υπομονή του κόσμου απέναντι σ’ αυτή την ξετσίπωτη ληστεία έχει και τα όριά της.


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου