Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Βρετανία: Προ των πυλών η μεγαλύτερη σιδηροδρομική απεργία στην σύγχρονη ιστορία της χώρας

Τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενοι ψηφίζουν για να αποφασίσουν την έναρξη κινητοποιήσεων. Για ελλείψεις ακόμη και σε τρόφιμα ανησυχεί η κυβέρνηση Τζόνσον.Έκτακτα μέτρα για την προστασία των επιβατών και την διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να μην υπάρξουν
ελλείψεις προϊόντων και κυρίως τροφίμων, έχει στα σκαριά η βρετανική κυβέρνηση, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της μεγαλύτερης απεργίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο σιδηροδρομικό δίκτυο όλης της χώρας.

Το εθνικό συνδικάτο του κλάδου έχει ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα ειδική εκλογική διαδικασία, βάσει της οποίας οι τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενοι θα αποφασίσουν επί της πρότασης για μεγάλη εθνική απεργία σε απάντηση της απόφασης της Network Rail να προχωρήσει σε μεγάλες απολύσεις, τουλάχιστον 2.500 εργαζομένων, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που θέλει να εφαρμόσει για την εξοικονόμηση των δαπανών της κατά 2 δισ. στερλίνες.

Οι εργαζόμενοι θέτουν, επίσης, στο τραπέζι και άλλες απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με το πάγωμα των μισθών σε ένα διάστημα υψηλού πληθωρισμού, καθώς και θέματα ασφαλείας.

Η εκλογική διαδικασία στο σωματείο των εργαζομένων της Network Rail και άλλων 15 εταιρειών που συμμετέχουν στην λειτουργία του δικτύου της χώρας έχει ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη, 24 Μαίου. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την ετυμηγορία των εργαζομένων που πιθανότατα θα είναι θετική για την έναρξη κινητοποιήσεων, από τον Ιούνιο.

Φόβοι για ελλείψεις 

Αν οι κινητοποιήσεις προχωρήσουν, ειδικοί και κυβέρνηση μιλούν για την μεγαλύτερη απεργία στους βρετανούς σιδηροδρόμους στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Αναλυτές φοβούνται μάλιστα την αναβίωση, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, του λεγόμενου «χειμώνα της δυσαρέσκειας», το 1978, όταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις «γονάτισαν» την βρετανική οικονομία. Άλλωστε, σημειώνεται πως και οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου έχουν ανακοινώσει απεργία για τις 7 Ιουνίου.

Προβληματισμένη για το χάος που μπορεί να προκληθεί η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται σχέδια αντίδρασης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα στα μέτρα, είναι το να δοθεί προτεραιότητα στα τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα αντί τα επιβατικά, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά η έλλειψη προσωπικού θα είναι ούτως ή άλλως βασικό πρόβλημα.

Ο υπουργός Μεταφορών θα συμμετέχει σε έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπορίς Τζόνσον και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να διαμορφωθεί το σχέδιο αντίδρασης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουν την ετυμηγορία των εργαζομένων.

www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου