Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ξέφραγκο αμπέλι....

Η εικόνα απο συρμό Rail bus του Προαστιακού Αθηνών που δέχτηκε επίθεση με πέτρες στην περιοχή της Λεύκας στον Πειραιά. Την ίδια ώρα στην Φθιώτιδα και στην ενεργή γραμμή Μπράλος- Λιανοκλάδι,Ρομά ξήλωναν
την σιδηροδρομική γραμμή (συνελήφθησαν μετά απο καταγγελία κατοίκου της περιοχής) με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος. Ουδείς φυσικά απο τον ΟΣΕ κατάλαβε  κάτι.

Σήμερα είχαμε και τις   εικόνες σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha όπου δίπλα στην ενεργή γραμμή και σε συρμούς ΜΑΝ  που διακρίνονται να εκτελούν δρομολόγια του Προαστιακού στην περιοχή του Βελεστίνου, φίλου του σιδηροδρόμου είχαν θέσει σε λειτουργία τροχαίο υλικό και έκαναν βόλτες με αυτό στην σιδηροδρομική γραμμή αναφέροντας μάλιστα ότι αναζητούν Νομοθετικό Πλαίσιο για να στηρίξει την - αξιόλογη - προσπάθεια τους για την διάσωση του τροχαίου υλικού και την ανάπτυξη των τουριστικών δρομολογίων.
 Τροχαίου υλικού που στην περιοχή διασώθηκε χάρη στην προσπάθεια τους καθώς έχει διαχρονικά εγκαταλειφθεί απο την Ελληνική Πολιτεία. 

Όπως θεωρούμε αξιόλογη την προσπάθεια των φίλων του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Θεσσαλίας και την αγάπη τους και την αγωνία τους για το μέσο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι  βλέποντας την εικόνα πραγματικά προβληματιστήκαμε για το  τι θα γίνει αν υπάρξει κάποιο συμβάν κατά την κίνηση του συρμού, αν αυτός έχει κριθεί κατάλληλος για να κυκλοφορεί κτλπ.

Συμπέρασμα 

Στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, όπου θέλει και όποτε θέλει.

Οι ευθύνες ανήκουν στην πολιτική ηγεσία και στην Διοίκηση του ΟΣΕ.


Και όσοι εργάζονται ή ενδιαφέρονται για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο το ζουν καθημερινά...

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου