Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Βάζουν τρένα χωρίς να έχουν μηχανοδηγούς!

 Οργή στους μηχανοδηγούς έχει προκαλέσει η συνειδητή πράξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να παρουσιάσει ενισχυμένο πλέγμα δρομολογίων προκειμένου να εξυπηρετήσει

πολιτικούς και άλλους σχεδιασμούς, χτίζοντας κυριολεκτικά "παλάτια στην άμμο". 

Παρά το ότι το Σωματείο των μηχανοδηγών είχε απο τις 4 Μάϊου προειδοποιήσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ (αρ πρωτ 873)  για την αδυναμία τέλεσης επιπλέον δρομολογίων λόγω έλλειψης προσωπικού και όταν βρισκόμαστε προ της θερινής περιόδου, υπήρξε συνειδητή αδιαφορία. 

Και εμείς όταν μιλάμε για εξυπηρέτηση πολιτικών σχεδιασμών αναφερόμαστε στο ανέκδοτο που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες, όταν με απαίτηση "άνωθεν" δρομολογήθηκε τρένο για .....Σέρρες προσθέτοντας επιπλέον 9 ωρη -και -βάρδια (9 ώρες και 30 λεπτά) στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και όταν μηχανοδηγοί δεν υπάρχουν πουθενά. 

Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όσοι νομίζουν ότι θα εξαντλήσουν τους μηχανοδηγούς,  σύντομα θα λάβουν  απαντήσεις. 


Σε μήνυμα του στους μηχανοδηγούς,  ο Πρόεδρος του Σωματείου και πλειοψηφών σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές, Γενιδούνιας Κώστας ανέφερε : 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις άγονες γραμμές και χωρίς να λαμβάνει υπόψην τις δυνατότητες του προσωπικού έλξης, προχώρησε στην ανακοίνωση πλέγματος δρομολογίων που είναι σχεδόν ανέφικτο να πραγματοποιηθούν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και πιστοποίηση των 75 νέων μηχανοδηγών.

Εκτός αυτών, οι κυκλωματικές υπηρεσίες που απεστάλησαν χτες στο Σωματείο μας, παρουσιάζουν  δυσλειτουργίες και εντατικοποίηση της εργασίας μας.

Απο χτες το απόγευμα και καθώς το ΔΣ δεν έχει ακόμα συσταθεί σε Σώμα, ενημέρωσα  την Διοίκηση -στο ανώτερο επίπεδο ως πλειοψηφών Σύμβουλος απο το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών-, ότι τα όσα ζητούνται είναι υπερβολικά και παραβιάζουν συμφωνημένους όρους γύρω απο τα εργασιακά μας. 

Σήμερα το πρωί κοινοποίησα σε όλα τα  μέλη του νέου  ΔΣ το προτεινόμενο πλέγμα υπηρεσιών, που τίθεται σε εφαρμογή απο την Κυριακή 15/5 και το ΔΣ θα συνεδριάσει για την σύσταση του σε Σώμα και τα τρέχοντα ζητήματα την Τρίτη 17/5.

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όσα αποφασιστούν, έχοντας ως γνώμονα τα όσα έχουν ρητά  συμφωνηθεί στην ισχύουσα ΣΣΕ και τα συμφέροντα μας (γύρω απο την συνεχή παραβίαση της εργατικής Νομοθεσίας).

Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου